0 0
Porova rižota z vampi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g Vampi
370 g Riž
100 g Slanina
40 g Parmezan nariban parmezan
200 g Por
1 x Čebula
36 g Maslo
Jušna osnova
Žafran
Smetanov namaz
Solni cvet

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Porova rižota z vampi

Za vse tiste gurmane, ki imajo radi rižoto in pa tudi vampe...

  • 2 uri
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V manjši skodelici namočite žafran z dvema žlicama vroče jušne osnove in pustite stati vsaj 2 uri ali pa kar čez noč, zato da se bolje razvije okus in da se sprosti barva (pri žafranu v prahu vam to ni potrebno).

Vampe temeljito sperite pod tekočo vodo in jih osušite s papirnato brisačo. Očistite por in narežite na 2 cm dolge kolobarje. Olupite čebulo, očistite in na drobno nasekljajte ter v voku ali pa večji ponvi prepražite na maslu. Dodajte vampe in slanino, ki jo narežite na kocke. Pražite nekoliko minut, po nekaj minutah praženja dodajte še riž, premešajte in prepražite naprej. Dolijte jušno osnovo in znižajte ogenj. Občasno premešajte in po potrebi dodajte še jušne osnove.

V drugi ponvi na vročem maslu prepražite kolobarje pora. Pazite, da še vedno ostanejo hrustljavi.

Ko bo riž kuhan, ga odstavite z ognja, dodajte kolobarje pora, parmezan in žafran s tekočino ter mešajte še nekaj minut. Postrezite z žlico smetanovega namaza. Po želji potresite s solnim cvetom (odvisno od slanosti jušne osnove in slanine).

Še nasvet: Namesto riža lahko uporabite tudi ješprenj. Vampe 1 dan prej namočite v slani vodi in jo večkrat zamenjajte, zeto da se porazgubi vonj vampov. Jušna osnova, katero prilivate rižoti, naj bo vroča.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Orehov kruh
Naprej
Morski pad thai
Nazaj
Orehov kruh
Naprej
Morski pad thai

Dodajte Komentar