Sestavine
-
4 x Krompir
-
2 žlici Olje
-
6 x Svinjska klobasa
-
1 žlica Moka
-
150 g Ohrovt
-
450 ml Piščančja juha
-
3 x Por
-
1/2 žlice Gorčica
-
3 žlice Mleko
-
50 g Sir
Navodila
Krompir kuhajte 15 minut ali dokler se ne zmehča. Odcedite in pustite, da se posuši.
V plitvi posodi segrejte 1 žlico olja. Klobase iz kože narežite na večje kose neposredno v ponev in jih na srednji temperaturi pražite 8 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve. Dodajte moko in vse skupaj premešajte ter kuhajte 1 min. Prilijte omako in 100-200 ml vode (odvisno od tega, kako gosto omako imate radi), zavrite, dodajte ohrovt in kuhajte 5 min. Odstavite z ognja.
Medtem v ločeni ponvi dodajte preostalo 1 žlico olja, nato por in ga pražite 10 min , dokler se ne zmehča, pri tem pa dodajte malo vode, da se lažje skuha. Žar segrejte na najvišjo nastavitev.
Krompir zmečkajte do gladkega. Vmešajte por, gorčico in mleko ter začinite ter prilijte na zmes klobas, nato jo posujte z naribanim sirom in pecite 5 minut oziroma dokler se ne zlato zapeče in naredi mehurčke.
(Foto: pexels.com)