0 0
Porova pita s klobaso

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Krompir
2 žlici Olje
6 x Svinjska klobasa
1 žlica Moka
150 g Ohrovt
450 ml Piščančja juha
3 x Por
1/2 žlice Gorčica
3 žlice Mleko
50 g Sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Porova pita s klobaso

  • 45 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Krompir kuhajte 15 minut ali dokler se ne zmehča. Odcedite in pustite, da se posuši.

V plitvi posodi segrejte 1 žlico olja. Klobase iz kože narežite na večje kose neposredno v ponev in jih na srednji temperaturi pražite 8 minut ali dokler ne postanejo zlato rjave barve. Dodajte moko in vse skupaj premešajte ter kuhajte 1 min. Prilijte omako in 100-200 ml vode (odvisno od tega, kako gosto omako imate radi), zavrite, dodajte ohrovt in kuhajte 5 min. Odstavite z ognja.

Medtem v ločeni ponvi dodajte preostalo 1 žlico olja, nato por in ga pražite 10 min , dokler se ne zmehča, pri tem pa dodajte malo vode, da se lažje skuha. Žar segrejte na najvišjo nastavitev.

Krompir zmečkajte do gladkega. Vmešajte por, gorčico in mleko ter začinite ter prilijte na zmes klobas, nato jo posujte z naribanim sirom in pecite 5 minut oziroma dokler se ne zlato zapeče in naredi mehurčke.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mehiški piščančji burger
Naprej
Polnjena buča
Nazaj
Mehiški piščančji burger
Naprej
Polnjena buča

Dodajte Komentar