0 0
Porova omaka za testenine

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
450 g Testenine
Por
Sol in poper
Bazilika
2 žlici Koruza
ščepec Mleti muškatni orešček
100 ml Smetana za kuhanje
1 žlička Maslo
Limonina lupina
2 žlici Parmezan

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Porova omaka za testenine

Por je nizkokalorična zelenjava, bogata z vitamini in minerali. Je odličen vir vitamina K in vitamina C, vsebuje pa tudi vitamine A, E in različne vitamine B-kompleksa. Por je tudi dober vir prehranskih vlaknin in vsebuje bistvene minerale, kot sta kalij in folat. Por se uporablja v številnih jedeh. Pogosto ga dušimo ali uporabljamo kot aromatično osnovo v juhah in enolončnicah. Por lahko uživamo tudi surov, če ga narežemo na tanke rezine in dodamo solatam ali uporabimo kot prilogo.

  • 15 minut
  • Porcije 3
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Na maslu popražite narezan por in mu dodajte malo vode. Posodo pokrijte in dušite toliko časa, da se por zmehča.

Poru dodajte koruzo in prilijte smetano za kuhanje. Dobro premešajte in odstavite ter začinite s soljo, poprom, limonino lupinico, baziliko in muškatnim oreščkom.

Omako prelijte po kuhanih testeninah in posujte s parmezanom. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Mlečni krompir
Naprej
Bezgova krema z jagodnim prelivom
Nazaj
Mlečni krompir
Naprej
Bezgova krema z jagodnim prelivom

Dodajte Komentar