Sestavine
-
Juha
-
400 g Por
-
Oljčno olje
-
400 g Krompir
-
1,5 l Zelenjavna juha
-
300 g Listnati ohrovt
-
Zeliščna mešanica
-
10 g Metasveža
-
10 g Peteršilj
-
40 g Veganski sirnariban
-
20 g Mandlji
-
1 žlica Vinski kis
-
4 rezine Polnozrnat kruh
Navodila
Juha: Por narežite na rezine in ga kuhajte na srednje močnem ognju z 1 žlico olivnega olja.
narežite krompir na majhne kocke in ga vmešajte v ponev.
Prilijte 1,5 litra zelenjavne juhe in kuhajte 15 minut. V ponev dodajte še ohrovt in kuhajte še okoli 5 minut, ponev pa pokrite.
Zeliščna mešanica: Nadrobno sesekljajte meto in peteršilj ter naribajte sir. Dodajte nasekljane mandlje, 1 žlico vinskega kisa in oljčnega olja ter vse skupaj zmešajte. Prepražite 4 rezine polnozrnatega kruha, nato pa nanje razdelite zeliščno mešanico.
Vsebino juhe prelijte v mešalnik ter mešajte, dokler ne postane zelo gladka juha.
Juho poskusite in jo začinite po okusu. Razdelite jo v sklede in postrezite z obloženimi kruhki.
(Foto: pexels.com)