Sestavine
-
2 Strok - česen
-
300 g Gobe
-
Timijan
-
300 g ostankov kuhane šunke ali purana
-
500 g Testenine
-
Olivno olje
-
3 žlice Sladka smetana
-
200 g Mlade Špinače
-
po okusu Parmezan
-
1 Limona
-
po okusu Sol
-
po okusu Črni poper
Navodila
Olupite in narežite česen, odstranite lističe timijana, očistite gobe in jih razrežite. Preostalo šunko in purana drobno sesekljajte.
Testenine skuhajte v posodi s slano vodo. Uporabite navodla na embalaži.
V veliki ponvi segrejte majhno količino olja, dodajte česen in segrevajte 1 minuto, dokler se ne obarva zlatormeno. Dodajte timijan, gobe, morsko sol in poper ter pražite 5-8 minut. Dodajte šunko ali purana in nadaljujte s kuhanjem 5 minut, dokler se vse skupaj rahlo ne obarva. Dodajte svežo smetano in ponev umaknite z ognja.
Testenine takoj, ko so kuhane, odcedimo, shranimo kozarec vrele vode in pustimo, da se nekoliko ohladijo.
Testenine zmešajte z majhno količino olja in nato dodajte omako. Po potrebi dodajte malo vrele vode, da se razrahljajo. Pred serviranjem dodajte špinačo, naribano parmezan in iztisnite limonin sok.