0 0
Pomfri iz polente

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 ml Zelenjavna jušna osnova
150 g Polenta
40 g Parmezan
2 žlički Origano
Oljčno olje
Omaka
50 g Pinjole
1/2 stroka Česen
50 g Parmezan
1 šopek Bazilika sveža
Oljčno olje
2 žlici Vinski kis

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pomfri iz polente

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 60 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

  • Omaka

Navodila

Deli

Juho zavrite in med nenehnim mešanjem počasi vmešajte polento. Dodajte ščepec soli in po nekaj minutah, ko se zgosti, na drobno naribajte parmezan in vmešajte origano.

Prelijte v namaščen in obložen pekač in postavite v hladilnik, da se ohladi in strdi, približno 1 uro.

Omaka: Pinjole prepražite v suhi ponvi, nato pa jih stresite v kuhinjski robot. Zdrobite česen in naribajte parmezan, odmerite 60 ml oljčnega olja, dodajte preostale sestavine in mešajte, dokler se ne povežejo, vendar so še vedno grobe. Začinite po okusu in postrgajte v skledo.

Pečico segrejte na 220 ºC.
Ohlajeno polento narežite na koščke in jih premažite z 2 žlicama oljčnega olja. Posujte z dodatno polento. V enem sloju jih razporedite na namaščen pekač in jih pecite 30 minut ali dokler niso hrustljavi in zlati.
Vroče postrezite z dodatnim parmezanom, naribanim na vrhu, in z omako ob strani.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Česnova majoneza
Naprej
Pleskavica iz kvinoje in skuše
Nazaj
Česnova majoneza
Naprej
Pleskavica iz kvinoje in skuše

Dodajte Komentar