Sestavine
-
300 g Moka
-
150 g Sladkor
-
1 čajna žlička Pecilni prašek
-
1/2 čajne žličke Soda bikarbona
-
1/2 čajne žličke Sol
-
65 g Maslo
-
2× Jajce
-
1 čajna žlička Pomarančna lupina
-
110 ml Pomarančni sok
-
60 ml Mleko
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
-
Glazura
-
100 g Sladkor v prahu
-
2 žlici Pomarančni sok
-
1 čajna žlička Pomarančna lupina
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C. Namastite in z moko posujte pekač.
V skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
V ločeni skledi stepite maslo do gladkega. Dodajte jajca in dobro stepite. Masleni zmesi dodajte pomarančno lupinico, pomarančni sok, mleko in vaniljev ekstrakt. Dobro premešajte.
Suhe sestavine postopoma dodajte mokrim sestavinam in mešajte, dokler se ne povežejo. Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite.
Pecite približno 50-60 minut. Kruh vzemite iz pečice in pustite, da se v pekaču ohlaja približno 10 minut.
Medtem ko se kruh hladi, pripravite pomarančno glazuro. V manjši skledi stepite sladkor v prahu, pomarančni sok in pomarančno lupinico. Ko se kruh ohladi, ga po vrhu pokapajte s pomarančno glazuro. Počakajte, da se glazura strdi, preden kruh narežete in postrežete.
(Foto: freepik.com)