0 0
Pomarančni kruh

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

300 g Moka
150 g Sladkor
1 čajna žlička Pecilni prašek
1/2 čajne žličke Soda bikarbona
1/2 čajne žličke Sol
65 g Maslo
Jajce
1 čajna žlička Pomarančna lupina
110 ml Pomarančni sok
60 ml Mleko
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
Glazura
100 g Sladkor v prahu
2 žlici Pomarančni sok
1 čajna žlička Pomarančna lupina

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pomarančni kruh

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

  • Glazura

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C. Namastite in z moko posujte pekač.

V skledi zmešajte moko, sladkor, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.

V ločeni skledi stepite maslo do gladkega. Dodajte jajca in dobro stepite. Masleni zmesi dodajte pomarančno lupinico, pomarančni sok, mleko in vaniljev ekstrakt. Dobro premešajte.

Suhe sestavine postopoma dodajte mokrim sestavinam in mešajte, dokler se ne povežejo. Testo vlijte v pripravljen pekač in ga enakomerno razporedite.

Pecite približno 50-60 minut. Kruh vzemite iz pečice in pustite, da se v pekaču ohlaja približno 10 minut.

Medtem ko se kruh hladi, pripravite pomarančno glazuro. V manjši skledi stepite sladkor v prahu, pomarančni sok in pomarančno lupinico. Ko se kruh ohladi, ga po vrhu pokapajte s pomarančno glazuro. Počakajte, da se glazura strdi, preden kruh narežete in postrežete.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Bananina rezina
Naprej
Gochujang testenine
Nazaj
Bananina rezina
Naprej
Gochujang testenine

Dodajte Komentar