Sestavine
-
Testo
-
¾ skodelice Mleko1 skodelica = 240 ml
-
7 g Aktivni suhi kvas
-
1× Jajce
-
1× Jajčni rumenjak
-
½ skodelice Maslo
-
2 žlici Med
-
1 ½ čajne žličke Pomarančna lupina
-
¼ skodelice Pomarančni sok
-
3 ½ skodelice Moka
-
1 ½ čajne žličke Sol
-
Nadev
-
½ skodelice Maslo
-
½ skodelice Rjavi sladkor
-
2 čajni žlički Mleti cimet
-
1 ½ čajne žličke Pomarančna lupina
-
Glazura
-
Kremni sir
-
1 skodelica Sladkor v prahu
-
1 žlica Pomarančna lupina
-
1 žlica Pomarančni sok
-
¼ čajne žličke Sol
Navodila
Segreto mleko vlijte v skledo paličnega mešalnika z nastavkom za testo. Po površini mleka enakomerno potresite kvas. Pustite stati, da se speni, 5 do 10 minut.
Mešanici kvasa dodajte jajce in rumenjak, maslo, med, pomarančno lupino in pomarančni sok. Stepajte in dodajte 2 skodelici moke. Dodajte še 1 1/2 skodelice moke in sol ter mešajte na srednji stopnji, dokler testo ni mehko in elastično, 7 do 10 minut.
Testo oblikujte v kroglo in ga položite v veliko namaščeno skledo. Pokrijte ga s plastično folijo in pustite na sobni temperaturi, da vzhaja, dokler se ne podvoji, približno 1 uro.
Za nadev v skledi zmešajte maslo, rjavi sladkor, cimet in pomarančno lupino. Z lopatko mešajte, dokler ni gladko in kremasto.
Testo položite na dobro pomokano površino in ga razvaljajte v velik pravokotnik. Nadev razporedite po površini testa, pri čemer pustite 1/2 cm rob vzdolž zgornjega dolgega roba. Testo zvijte, da nastane rolada.
Rolado razrežite na 12 enakih zvitkov in jih položite v namaščen pekač. Ohlapno pokrijte s plastično folijo in pustite, da na sobni temperaturi vzhaja, dokler se ne napihne in skoraj podvoji, 30 do 45 minut.
Pečico segrejte na 190 °C.
Rolice pecite v ogreti pečici, dokler ne postanejo zlato rjave, 22 do 25 minut.
Medtem ko se pečejo, pripravite glazuro. V skledi paličnega mešalnika zmešajte kremni sir, sladkor v prahu, pomarančno lupino in sol. Stepajte pri srednje visoki hitrosti, dokler ni zelo gladek in kremast, 2 do 3 minute.
Rolice vzemite iz pečice in počakajte 2 minuti, da se ohladijo, nato pa po jih enakomerno prelijte z glazuro. Postrezite tople.
(Foto: pexels.com)