Sestavine
-
1× Testo za pito
-
4× Jajce
-
1 skodelica Sladkor1 skodelica = 240 ml
-
1/4 skodelice Koruzni škrob
-
1/4 čajne žličke Sol
-
1 skodelica Pomarančni sok
-
1 žlica Pomarančna lupina
-
1/2 skodelice Maslo
-
Vaniljev sladoled
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C.
Razvaljajte testo za pito in ga položite v pekač za pito. Robove po želji nagubajte in postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate nadev.
V veliki skledi stepite jajca in sladkor, da se rahlo spenijo.
Dodajte koruzni škrob in sol ter stepajte, dokler se dobro ne združita.
Stepite pomarančni sok in lupino in stopljeno maslo ter stepajte, dokler se dobro ne združi.
Nadev vlijte v pripravljen pekač za pito.
Pito pecite 45-50 minut ali dokler se nadev ne strdi in skorja zlato rjavo obarva.
Pito vzemite iz pečice in jo ohladite na sobno temperaturo.
Pito postrezite s stepeno smetano ali vaniljevim sladoledom.
(Foto: pexels.com)