0 0
Pomarančna pita

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo za pito
Jajce
1 skodelica Sladkor 1 skodelica = 240 ml
1/4 skodelice Koruzni škrob
1/4 čajne žličke Sol
1 skodelica Pomarančni sok
1 žlica Pomarančna lupina
1/2 skodelice Maslo
Vaniljev sladoled

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pomarančna pita

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C.

Razvaljajte testo za pito in ga položite v pekač za pito. Robove po želji nagubajte in postavite v hladilnik, medtem ko pripravljate nadev.

V veliki skledi stepite jajca in sladkor, da se rahlo spenijo.

Dodajte koruzni škrob in sol ter stepajte, dokler se dobro ne združita.

Stepite pomarančni sok in lupino in stopljeno maslo ter stepajte, dokler se dobro ne združi.

Nadev vlijte v pripravljen pekač za pito.

Pito pecite 45-50 minut ali dokler se nadev ne strdi in skorja zlato rjavo obarva.

Pito vzemite iz pečice in jo ohladite na sobno temperaturo.

Pito postrezite s stepeno smetano ali vaniljevim sladoledom.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špageti s kozicami
Naprej
Ocvrta mocarela
Nazaj
Špageti s kozicami
Naprej
Ocvrta mocarela

Dodajte Komentar