Sestavine
-
2 x Jajčevec
-
2 x Čebula
-
4 stroki Česen
-
2 x Čili
-
4 cm velik kos Ingver
-
4 x Paradižnik
-
1 šopek Koriander
-
1 žlica Olje
-
2 žlici Kari
-
Koruzne tortilje
Navodila
Pečico segrejte na 220 ºC.
Jajčevce po vsej površini prebodite z vilicami in jih položite na pekač. Pecite od 50 minut do ene ure ali dokler kožica ne počrni in ne postane ogljasta, meso pa se z žlico zlahka prebode. Pustite, da se ohladijo na sobno temperaturo.
Ohlajene jajčevce prerežite na polovico, meso jajčevca dajte v kuhinjski robot in mešajte do gladkega.
Drobno sesekljajte čebulo in česen, odrežite in drobno narežite čilije ter olupite in drobno naribajte ingver (dobite približno 2 čajni žlički). Grobo sesekljajte 3 paradižnike in preostale narežite na rezine, nato drobno sesekljajte koriandrove liste.
V ponvi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo pražite 5 minut oziroma dokler se ne zmehča.
Dodajte česen, ingver in čili ter jih pražite 1 do 2 minuti. Vmešajte paradižnik in kari v prahu ter kuhajte še 15 minut oziroma dokler se ne zmehča.
Nato dodajte rezervirane jajčevce in jih kuhajte 3 do 4 minute. Vmešajte koriander in odstavite z ognja.
Okrasite z dodatnimi rezinami paradižnika in postrezite s koruznimi tortiljami, pečenimi v pečici.
(Foto: pexels.com)