0 0
Pomaka iz jajčevca

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

2 x Jajčevec
2 x Čebula
4 stroki Česen
2 x Čili
4 cm velik kos Ingver
4 x Paradižnik
1 šopek Koriander
1 žlica Olje
2 žlici Kari
Koruzne tortilje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pomaka iz jajčevca

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • Pekoče
  • Vegansko
Kuhinja:
  • 2 h
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 ºC.

Jajčevce po vsej površini prebodite z vilicami in jih položite na pekač. Pecite od 50 minut do ene ure ali dokler kožica ne počrni in ne postane ogljasta, meso pa se z žlico zlahka prebode. Pustite, da se ohladijo na sobno temperaturo.

Ohlajene jajčevce prerežite na polovico, meso jajčevca dajte v kuhinjski robot in mešajte do gladkega.

Drobno sesekljajte čebulo in česen, odrežite in drobno narežite čilije ter olupite in drobno naribajte ingver (dobite približno 2 čajni žlički). Grobo sesekljajte 3 paradižnike in preostale narežite na rezine, nato drobno sesekljajte koriandrove liste.

V ponvi segrejte olje. Dodajte čebulo in jo pražite 5 minut oziroma dokler se ne zmehča.

Dodajte česen, ingver in čili ter jih pražite 1 do 2 minuti. Vmešajte paradižnik in kari v prahu ter kuhajte še 15 minut oziroma dokler se ne zmehča.

Nato dodajte rezervirane jajčevce in jih kuhajte 3 do 4 minute. Vmešajte koriander in odstavite z ognja.
Okrasite z dodatnimi rezinami paradižnika in postrezite s koruznimi tortiljami, pečenimi v pečici.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Kvašeni krekerji
Naprej
Špinačna lazanja
Nazaj
Kvašeni krekerji
Naprej
Špinačna lazanja

Dodajte Komentar