0 0
Polpeti v gobovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlički Olje
Čebula
500 g Puranje mleto meso
500 g Goveje mleto meso
1/2 skodelice Krušne drobtine
Jajce
Jajčni beljak
450 ml Goveja juha
1/4 žličke Sol
1/8 žličke Poper
200 g Gobe
2 žlici Moka
2 žlici Paradižnikova pasta
1 žlica Rdeči vinski kis
2 žlički Worcester omaka
60 ml Voda
Peteršilj
1/2 žličke Gorčica v prahu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polpeti v gobovi omaki

  • 1 ura
  • Porcije 8
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Sesekljano čebulo na srednji temperaturi na olju prepražite do zlato rjave barve, približno 5 minut.

V veliki skledi zmešajte polovico pražene čebule, mleto govedino, mleto puranje meso, drobtine, jajce, beljak, 60 ml skodelice goveje juhe, sol in črni poper. Oblikujte 8 ovalnih polpetov.

V veliki globoki ponvi na srednje močnem ognju rjavo popecite obe strani polpeta, približno 4 do 5 minut na vsaki strani, po potrebi v serijah.

Polpete postavite na stran, v ponev pa dodajte gobe, jih začinite s soljo in poprom ter jih dušite 2-3 minute, nato pa polpete vrnite v ponev.

V manjši skledi zmešajte moko in preostalo juho do gladkega. Zmešajte preostalo čebulo, paradižnikovo pasto, kis, vodo, worcestersko omako in gorčico v prahu. Prelijte meso in gobe v ponvi.

Pokrijte in na nizki temperaturi kuhajte 20 minut ter občasno premešajte. Polpete v gobovi omaki postrezite z rižem ali s krompirjem.

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Orehova potica
Naprej
Makova potica
Nazaj
Orehova potica
Naprej
Makova potica

Dodajte Komentar