Sestavine
-
2 žlički Olje
-
1× Čebula
-
500 g Puranje mleto meso
-
500 g Goveje mleto meso
-
1/2 skodelice Krušne drobtine
-
1× Jajce
-
1× Jajčni beljak
-
450 ml Goveja juha
-
1/4 žličke Sol
-
1/8 žličke Poper
-
200 g Gobe
-
2 žlici Moka
-
2 žlici Paradižnikova pasta
-
1 žlica Rdeči vinski kis
-
2 žlički Worcester omaka
-
60 ml Voda
-
Peteršilj
-
1/2 žličke Gorčica v prahu
Navodila
Sesekljano čebulo na srednji temperaturi na olju prepražite do zlato rjave barve, približno 5 minut.
V veliki skledi zmešajte polovico pražene čebule, mleto govedino, mleto puranje meso, drobtine, jajce, beljak, 60 ml skodelice goveje juhe, sol in črni poper. Oblikujte 8 ovalnih polpetov.
V veliki globoki ponvi na srednje močnem ognju rjavo popecite obe strani polpeta, približno 4 do 5 minut na vsaki strani, po potrebi v serijah.
Polpete postavite na stran, v ponev pa dodajte gobe, jih začinite s soljo in poprom ter jih dušite 2-3 minute, nato pa polpete vrnite v ponev.
V manjši skledi zmešajte moko in preostalo juho do gladkega. Zmešajte preostalo čebulo, paradižnikovo pasto, kis, vodo, worcestersko omako in gorčico v prahu. Prelijte meso in gobe v ponvi.
Pokrijte in na nizki temperaturi kuhajte 20 minut ter občasno premešajte. Polpete v gobovi omaki postrezite z rižem ali s krompirjem.
(Foto: freepik.com)