0 0
Polpeti iz tune

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 pločevinki Tuna v naravnem soku 320 g
3 x Mlada čebulica beli in zeleni del
90 g Francoska štruca bela francoska štruca
1 x Jajce
2 ščepca Sol
30 g Nariban sir edamec, gauda, čedar
2 žlici Olje
1 ščepec Mleti črni poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polpeti iz tune

  • 35 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Narežite kruh na majhne koščke. Odprite pločevinke s tuno, tuno dajte v cedilo in dobro odcedite. Mlado čebulico očistite, jo operite in na drobno sesekljajte.

V skledi zmešajte kruh, tunino, razžvrkljana jajca, mlado čebulico, nariban sir, sol in poper. Vse sestavine s čistimi rokami dobro pregnetite, dokler ne boste dobili enotne zmesi, ki jo nato pustite počivati ​​okoli 10 do 15 minut, zato da se sestavine nekoliko navlažijo.

Razdelite zmes na štiri dele in vsak del z navlaženimi rokami oblikujte v polpet. V večji ponvi segrejte dve žlici olja. Polpete položite v segreto ponev, zmanjšajte ogenj na srednjo jakost in jih pecite okoli 5 minut. Ko se na spodnji strani dobro zapečejo, jih previdno obrnite in zapecite še na drugi strani (tudi drugo stran polpete pecite okoli 5 minut).

Še nasvet: Namesto štruce lahko uporabite tudi žemlje ali pa rezine belega kruha. Kadar nimate tune v naravnem soku, lahko uporabite tudi tuno v olju, vendar jo morate zelo, zelo dobro odcediti. Polpete so zelo rahle, zato jih lahko pečete v pečici, ki naj bo ogreta na 200 stopinj Celzija. Lepo jih položite na pekač, ki naj bo obložen s papirjem za peko, in pecite, dokler dobro ne porjavijo na obeh straneh. Med peko jih tudi obrnite. V zmes za polpete lahko dodate tudi čili, korenček, por, koruzo itd. …

Priloge: Pomaka s kislo smetano in koriandrom; tatarska omaka, krompirjeva solata z majonezo …

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Masleni keksi
Naprej
Medeni biskvit
Nazaj
Masleni keksi
Naprej
Medeni biskvit

Dodajte Komentar