Sestavine
-
90 g Soba rezanci
-
2× Korenje
-
1× Bučka
-
80 g kitajsko zelje
-
3× Čebula šalotka
-
50 g Moka za vzhajanje
-
3× Jajce
-
1 žlica Sojina omaka
-
2 žlici Sezamovo olje
-
Olje
-
Majoneza
-
Čilijeva omaka
-
Pražena sezamova semena
Navodila
Rezance soba kuhajte v vreli vodi 3 minute ali dokler se ne zmehčajo. Odcedite in sperite pod hladno tekočo vodo. Dobro odcedite.
Korenje in bučke na tanko narežite in jih dajte v skledo, dodajte narezano zelje, šalotko in rezance ter jih premešajte, da se združijo. Potresite z moko in premešajte.
V ločeni skledi stepite jajca, sojino omako in sezamovo olje. Prelijte mešanico rezancev in dobro premešajte.
V ponev, ki se ne prijema, vlijte olje. Postavite na srednjo temperaturo. V ponev vlijte 1/4 skodelice mešanice. S hrbtno stranjo lopatice pritisnite, da se sploščijo. Vsako stran pecite po 2 minuti ali dokler ne postanejo zlate barve in prepečene. Prenesite na krožnik, obložen s papirnato brisačo. Ponovite s preostalo mešanico.
Polpete razporedite na servirni krožnik. Prelijte z majonezo in čilijevo omako ter potresite s sezamovimi semeni.
(Foto: Instagram/eatlondonfoodie)