0 0
Polpeti iz krompirja in ocvirki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
150 g Ocvirki
1 kg Krompir
2 žlici Moka
2 x Jajce
1 x Strok - česen
Sol
Semena kumina za posip
Mak - mleti za posip
Drobtine po potrebi
50 g Svinjska mast ali pa rastlinsko olje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polpeti iz krompirja in ocvirki

Kuhinja:

Krompirjeve polpete z ocvirki navdušujejo vse tiste, ki so ljubitelji preprostih domačih jedi. Podajo se kot priloga h kislemu zelju, lahko pa jih imate kot povsem samostojno jed. Za večerjo s kislo smetano in s skledo solate je lahko eden takšnih primerov.

  • 55 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Dobro sperite krompir pod tekočo vodo, po potrebi ga oščetkate. V večjo ponev ga zložite in zalijte s toliko hladne vode, da je čez krompir za dva prsta. Solite vodo, pristavite lonec na kuhalnik in počakamo, da vsebina zavre. Nato znižajte temperaturo in krompir kuhajte pokritega 25 do 30 minut, dokler se ne zmehča. Za preverjanje, če je krompir kuhan uporabite oster, ozek nož. Če rezilo gladko zdrsi vanj, krompir odcedite in ohladite.

Na drobno sesekljajte ocvirke. Ohlajen krompir olupite in naribate. Primešajte moko, razžvrkljani jajci, sesekljane ocvirke, sol in stisnjen česen. Če je masa premokra ali “pocasta”, takrat primešajte še malo drobtin.

Z rokami oblikujte krompirjevo maso v manjše polpete, debeline približno 1 cm. Po vrhu potrosite mleti mak ali kumino. Če se vam masa lepi na dlani, si jih navlažite s hladno vodo.

Specite polpete v ponvi, v kateri ste razpustili mast (segreli olje). Počasi jih pecite in ko se na spodnji strani zlato rjavo zapečejo, jih z lopatko obrnite in zapecite še na drugi strani. Ponudite ga kot samostojno jed ali kot prilogo h kislemu zelju.

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Osvežilna voda z okusom
Naprej
Jabolčni drobljenec v ponvi
Nazaj
Osvežilna voda z okusom
Naprej
Jabolčni drobljenec v ponvi

Dodajte Komentar