Sestavine
-
1 x Čebula
-
70 g Sončnična semena
-
2 x Strok - česen
-
2 žlici Olivno olje
-
1 pločevinka Leča iz pločevinke400 g
-
1 žlička Mleta kumina
-
2 x Jajce
-
80 g Polnozrnata moka
-
Rastlinsko oljepo okusu
-
Solpo okusu
-
Poper - mletipo okusu
-
Peteršilj - svežnekaj vejic
-
1 pločevinka Čičerika400 g
Navodila
Lečo in čičeriko dajte v cedilo, oplaknite pod tekočo vodo in odcedite. Čebulo in česen olupite in ju ločeno sesekljajte.
V ponvi segrejte olivno olje in na njem pražite čebulo, dokler ne postekleni in se rahlo zmehča. Primešajte česen, sončnična semena in kumino ter vse skupaj med nenehnim mešanjem pražite še 30 sekund, nato ponev odstavite.
V multipraktik ali električni sekljalnik dodajte odcejeno čičeriko in lečo, jajci, peteršilj in začimbe po okusu. Dodajte ohlajeno vsebino iz ponve in vse skupaj dobro premešajte, dokler ne dobite enotno zmes. Če imate v njej večje koščke čičerike, naj vas to nič ne skrbi.
Maso pretresite v skledo in primešajte moko. Razdelite jo na 8 delov, iz katerih oblikujte polpete, ki jih na segretem olju popecite na obeh straneh vse do zlato rjave barve.
Polpete ponudite s skledo solate in s kakšno osvežilno omako, iz njih pa lahko naredite tudi okusne sendviče ali pa burgerje.