Sestavine
-
500 g Buča
-
2 žlici Olivno olje
-
2 žlički Koromačsemena
-
150 g Kozji sir
-
6× Suhe figenarezane
-
1 žlička Limonina lupina
-
2 žlici Peteršiljsesekljan
-
800 g Piščančje prsi
-
80 g Maslo
-
2 žlici Limonin sok
-
120 g Mlada rukola
-
120 g Borovnice
-
1/3 skodelice Orehipopečeni
-
1× Avokado
Navodila
Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s papirjem za peko.
Na pripravljen pladenj položite bučo. Pokapajte jo z 1 žlico olja. Potresite s polovico semen koromača. Začinite. Pecite 15 minut.
Medtem v manjši skledi zmešajte kozji sir, fige, limonino lupino, peteršilj in preostala koromačeva semena. 1 piščančji file položite med 2 plastični foliji. S kladivom za meso ali z valjarjem ga potolcite do debeline 1 cm. Ponovite s preostalim piščancem. Piščanca z gladko stranjo navzdol položite na delovno površino. Mešanico kozjega sira razdelite med piščanca. Začinite in vsak file zvijte tako, da je v njem nadev. Zvežite ga s kuhinjsko vrvico, da ga pritrdite.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejte preostalo olje. Piščanca med obračanjem pecite 6 minut ali dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na pladenj z bučo. Pecite nadaljnjih 10 minut ali dokler piščanec ni kuhan in buča mehka. Piščanca pustite počivati 5 minut. Zavrzite kuhinjsko vrvico. Piščanca narežite.
Medtem v ponev na srednji temperaturi dodajte maslo. Kuhajte 5 minut ali dokler maslo ne začne rjaveti. Dodajte limonin sok. Kuhajte 1 minuto in začinite.
Rukolo, bučo, borovnice, orehe in avokado razdelite na krožnike. Na vrh dodajte piščanca. Postrezite prelite z limoninim maslom.
(Foto: pexels.com)