0 0
Polnjenje piščančje prsi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
500 g Buča
2 žlici Olivno olje
2 žlički Koromač semena
150 g Kozji sir
Suhe fige narezane
1 žlička Limonina lupina
2 žlici Peteršilj sesekljan
800 g Piščančje prsi
80 g Maslo
2 žlici Limonin sok
120 g Mlada rukola
120 g Borovnice
1/3 skodelice Orehi popečeni
Avokado

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjenje piščančje prsi

  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C. Pekač obložite s papirjem za peko.

Na pripravljen pladenj položite bučo. Pokapajte jo z 1 žlico olja. Potresite s polovico semen koromača. Začinite. Pecite 15 minut.

Medtem v manjši skledi zmešajte kozji sir, fige, limonino lupino, peteršilj in preostala koromačeva semena. 1 piščančji file položite med 2 plastični foliji. S kladivom za meso ali z valjarjem ga potolcite do debeline 1 cm. Ponovite s preostalim piščancem. Piščanca z gladko stranjo navzdol položite na delovno površino. Mešanico kozjega sira razdelite med piščanca. Začinite in vsak file zvijte tako, da je v njem nadev. Zvežite ga s kuhinjsko vrvico, da ga pritrdite.

V ponvi na srednje močnem ognju segrejte preostalo olje. Piščanca med obračanjem pecite 6 minut ali dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na pladenj z bučo. Pecite nadaljnjih 10 minut ali dokler piščanec ni kuhan in buča mehka. Piščanca pustite počivati 5 minut. Zavrzite kuhinjsko vrvico. Piščanca narežite.

Medtem v ponev na srednji temperaturi dodajte maslo. Kuhajte 5 minut ali dokler maslo ne začne rjaveti. Dodajte limonin sok. Kuhajte 1 minuto in začinite.

Rukolo, bučo, borovnice, orehe in avokado razdelite na krožnike. Na vrh dodajte piščanca. Postrezite prelite z limoninim maslom.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Novoletno kosilo
Naprej
Cimetova vroča čokolada
Nazaj
Novoletno kosilo
Naprej
Cimetova vroča čokolada

Dodajte Komentar