Sestavine
-
6 x Šampinjoni
-
125 g Slaninav rezinah
-
1 x Čebula šalotka
-
1 strok Česen
-
4 žlice Drobtine
-
1 žlička Žajbelj
-
50 g Čedar
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Gobe obrišite, da odstranite vso umazanijo, nato odstranite peclje.
Slanino pražite 10 minut, nato na drobno sesekljajte šalotko, stebla gob in česen. Dodajte jih slanini in na zmernem ognju pražite približno 5 minut, dokler se vse sestavine ne skuhajo.
Odstavite z ognja, dodajte drobtine in žajbelj ter premešajte, da dobite enakomerno zmes. Zmes nadevajte v vdolbinice gob in potresite z naribanim sirom.
Pecite približno 10 minut, dokler se sir ne stopi. Postrezite s hrustljavim kruhom in z zeleno solato.
(Foto: pexels.com)