Sestavine
-
4× Jajčevec
-
1× Čebula
-
2 stroka Česen
-
1 skodelica Kvinojakuhana, 1 skodelica = 240 ml
-
1 skodelica Lečakuhana
-
1/4 skodelice Peteršilj
-
1/4 skodelice Meta
-
1/4 skodelice Koriander
-
1/4 skodelice Koper
-
1/4 skodelice Bazilika
-
1/4 skodelice Drobnjak
-
1/4 skodelice Timijan
-
1/2 skodelice Sir feta
-
1/2 skodelice Mocarela sir
-
1/4 skodelice Olivno olje
-
po okusu sol in poper
-
1/4 skodelice Limonin sok
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C.
Jajčevce po dolžini prerežite na pol in izdolbite meso. Izdolbeno meso sesekljajte in ga dajte na stran.
V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju kuhajte, dokler se ne zmehčata.
Dodajte rezervirano meso jajčevca in kuhajte še 5 minut.
Vmešajte kvinojo, lečo, zelišča in limonin sok. Po okusu začinite s soljo in poprom.
Mešanico nadevajte v polovice jajčevcev in jih položite v pekač.
Po nadevanih jajčevcih potresite sir feta in mocarelo.
Pecite v ogreti pečici 30-35 minut ali dokler se jajčevci ne zmehčajo, sir pa zlato rjavo zapeče.
Preden jih postrežete, pustite polnjene jajčevce nekaj minut hladiti.
(Foto: pecels.com)