0 0
Polnjeni jajčevci

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Jajčevec
Čebula
2 stroka Česen
1 skodelica Kvinoja kuhana, 1 skodelica = 240 ml
1 skodelica Leča kuhana
1/4 skodelice Peteršilj
1/4 skodelice Meta
1/4 skodelice Koriander
1/4 skodelice Koper
1/4 skodelice Bazilika
1/4 skodelice Drobnjak
1/4 skodelice Timijan
1/2 skodelice Sir feta
1/2 skodelice Mocarela sir
1/4 skodelice Olivno olje
po okusu Sol in poper
1/4 skodelice Limonin sok

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjeni jajčevci

  • 50 minut
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C.

Jajčevce po dolžini prerežite na pol in izdolbite meso. Izdolbeno meso sesekljajte in ga dajte na stran.

V ponvi na srednji temperaturi segrejte oljčno olje. Dodajte sesekljano čebulo in česen ter ju kuhajte, dokler se ne zmehčata.
Dodajte rezervirano meso jajčevca in kuhajte še 5 minut.

Vmešajte kvinojo, lečo, zelišča in limonin sok. Po okusu začinite s soljo in poprom.

Mešanico nadevajte v polovice jajčevcev in jih položite v pekač.
Po nadevanih jajčevcih potresite sir feta in mocarelo.

Pecite v ogreti pečici 30-35 minut ali dokler se jajčevci ne zmehčajo, sir pa zlato rjavo zapeče.
Preden jih postrežete, pustite polnjene jajčevce nekaj minut hladiti.

(Foto: pecels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Brokolijeva-cvetačna juha z zdrobovimi žličniki
Naprej
Korenčkova rižota
Nazaj
Brokolijeva-cvetačna juha z zdrobovimi žličniki
Naprej
Korenčkova rižota

Dodajte Komentar