Sestavine
-
12× Školjke testenine
-
1 skodelica Rikota1 skodelica = 240 ml
-
3/4 skodelice Buča
-
1/2 žličke Česen v prahu
-
2 žlici Bazilika
-
1/4 žličke Žajbelj
-
1/2 žličke Sol
-
1/2 žličke Poper
-
1/2 skodelice Parmezannariban
-
240 ml Omaka za testenine
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C.
Velike testenine školjke skuhajte v skladu z navodili na embalaži. Odcedite jih in vsako položite na pekač, da se ohladi.
Zmešajte rikoto, naribano bučo, začimbe in ves sir razen 1 žlice. Eno žlico sira prihranite za posip.
Omako za testenine razporedite po dnu pekača, v katerem so vse školjke v enem sloju. Vsako lupino napolnite s približno 3 žlicami bučne mešanice in lupine položite tesno skupaj na vrh omake.
Posodo pokrijte s folijo in pecite 30 minut. Odstranite folijo, posujte s preostalim sirom in pecite še 15 minut.
(Foto: Instagram/udibarkan)