0 0
Polnjene puranje prsi

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
70 g Mleti orehi
15 g Peteršilj
2 žlici Drobnjak
3 žlice Gorčica
3 stroki Česen
80 ml Brusnična omaka
ščepec Sredozemske začimbe
80 g Drobtine panko
150 g Brie sir
3 kg Puranje prsi
2 žlici Oljčno olje
Šparglji
Brokoli

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjene puranje prsi

Praznična jed.

  • 3 ure
  • Porcije 10
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem. V skledi zmešajte orehe, peteršilj, drobnjak, gorčico, česen, brusnično omako, začimbe, drobtine in sir.

Z nožem prerežite puranje prsi vzdolž ene strani, da nastane žepek. V vsak žepek dajte 1/2 mešanice drobtin. Pritrdite z zobotrebci.

V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Prsi pecite 6 do 8 minut oziroma dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na pripravljen pekač in pecite 1 uro in 15 minut ali dokler puran ni povsem pečen. Razrežite in postrezite z dodatno brusnično omako in z zelenjavo.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Chia puding
Naprej
Indijska piščančja juha
Nazaj
Chia puding
Naprej
Indijska piščančja juha

Dodajte Komentar