Sestavine
-
70 g Mleti orehi
-
15 g Peteršilj
-
2 žlici Drobnjak
-
3 žlice Gorčica
-
3 stroki Česen
-
80 ml Brusnična omaka
-
ščepec Sredozemske začimbe
-
80 g Drobtine panko
-
150 g Brie sir
-
3 kg Puranje prsi
-
2 žlici Oljčno olje
-
Šparglji
-
Brokoli
Navodila
Pečico segrejte na 180 °C. Pekač obložite s peki papirjem. V skledi zmešajte orehe, peteršilj, drobnjak, gorčico, česen, brusnično omako, začimbe, drobtine in sir.
Z nožem prerežite puranje prsi vzdolž ene strani, da nastane žepek. V vsak žepek dajte 1/2 mešanice drobtin. Pritrdite z zobotrebci.
V ponvi na srednje močnem ognju segrejte olje. Prsi pecite 6 do 8 minut oziroma dokler ne porumeni po vsej površini. Prenesite na pripravljen pekač in pecite 1 uro in 15 minut ali dokler puran ni povsem pečen. Razrežite in postrezite z dodatno brusnično omako in z zelenjavo.
(Foto: pexels.com)