0 0
Polnjene paprike iz pečice

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
4 x Rumena paprika
2 x Rdeča paprika
2 x Zelena paprika
160 g Riž
0.8 kg Goveje mleto meso
4 x Strok - česen
2 x Čebula
Sol po okusu
Poper po okusu
Mešanica svežih zelišč po okusu
6 g Sladkor
0.8 kg Pelati
Nariban sir po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjene paprike iz pečice

Če imate radi paprike, potem bo ta recept ravno za vas!

  • 1 ura in 30 minut
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Vklopite pečico in jo nastavite na 190°C.

Paprike razpolovite po dolgem in jih očistite, položite jih na pekač, ki naj bo obložen s papirjem za peko, pokapljajte z malo olivnega olja, jih dajte v ogreto pečico in pecite približno 15 minut.

Čebulo sesekljajte in jo na hitro prepražite, da bo posteklenela. Dodajti ji meso in iztisnjeni strok česna ter pražite vse skupaj še nekaj minut. Dodajte riž, vse skupaj pražite in mešajte še kakšno minuto. Nato dodajte polovico pelatov, solite, popoprajte in kuhajte približno 15 minut, zato da se riž zmehča (vendar da ne bo popolnoma skuhan do konca). Po potrebi vmes dolijte še malo vode. Čisto na koncu dodajte sesekljana zelišča (po vašem okusu) in pomešajte.

Paprike vzemite iz pečice in odstranite vodo, ki se je sprostila med peko.

Polovičke paprike napolnite z mesno mešanico in pecite v predhodno ogreti pečici na 190°C približno 15 minut.

Medtem, ko se bodo paprike pekle, na hitro naredite še paradižnikovo omako: v manjši posodi segrejte olivno olje na katerem prepražite strok česna vse do takrat dokler ne bo zadišal, dodajte sladkor in še preostale pelate. Začinite s soljo in še s poprom, dodajte še nekaj bazilike, kuhajte nekaj minut, nato pa spasirajte s paličnim mešalnikom, vse dokler ne dobite gosto, gladko omako.

Vrh paprik prelijte z omako – pomagajte si z žlico, potresite z nekaj naribanega sira in pecite v pečici še 5 minut.

Postrežete lahko toplo ali hladno in to z žlico grškega jogurta ali pa z žlico kisle smetane.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Čokoladna torta brez glutena
Naprej
Goveja juhica
Nazaj
Čokoladna torta brez glutena
Naprej
Goveja juhica

Dodajte Komentar