Sestavine
-
6 x Bučkamajhne
-
Oljčno olje
-
6 x Lovorjev list
-
200 g Riž
-
2 x Čebula rdeča
-
150 g Kostanjvakuumsko pakiran
-
2 vejici Rožmarin
-
150 g Veganski sir
-
60 g Suhe višnje
Navodila
Pečico segrejte na 190 °C.
Odrežite vrhove buč, nato z močno žlico izdolbite sredico, odstranite semena in jih zavrzite.
Buče po vsej površini namažite z oljem in notranjost začinite z morsko soljo in s črnim poprom.
Položite jih na dovolj velik pekač, da se vanj spravi vseh šest buč. V vsako vdolbino dajte lovorov list in pecite od 50 minut do 1 ure ali dokler se ne zmehča.
Medtem skuhajte riž in narežite čebulo. V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja, dodajte čebulo in velik ščepec soli ter jo kuhajte 15 do 20 minut oziroma dokler se ne zmehča.
Kostanj grobo sesekljajte, nato drobno sesekljajte liste rožmarina. Oboje dodajte zmehčani čebuli. Nekoliko zmanjšajte temperaturo in kuhajte še približno 10 minut ter mešajte.
Sir sesekljajte, nato pa ga vmešajte v čebulo skupaj s kuhanim rižem in suhimi višnjami. Dobro začinite.
Mešanico razdelite med pečene buče in najprej odstranite lovorjeve liste.
Za 5 minut vrnite v pečico, da se vse skupaj segreje. Postrezite z zeleno solato.
(Foto: pexels.com)