0 0
Polnjene bučke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
6 x Bučka majhne
Oljčno olje
6 x Lovorjev list
200 g Riž
2 x Čebula rdeča
150 g Kostanj vakuumsko pakiran
2 vejici Rožmarin
150 g Veganski sir
60 g Suhe višnje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjene bučke

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 h 20 min
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 190 °C.

Odrežite vrhove buč, nato z močno žlico izdolbite sredico, odstranite semena in jih zavrzite.
Buče po vsej površini namažite z oljem in notranjost začinite z morsko soljo in s črnim poprom.
Položite jih na dovolj velik pekač, da se vanj spravi vseh šest buč. V vsako vdolbino dajte lovorov list in pecite od 50 minut do 1 ure ali dokler se ne zmehča.

Medtem skuhajte riž in narežite čebulo. V ponvi na srednji temperaturi segrejte 2 žlici olja, dodajte čebulo in velik ščepec soli ter jo kuhajte 15 do 20 minut oziroma dokler se ne zmehča.

Kostanj grobo sesekljajte, nato drobno sesekljajte liste rožmarina. Oboje dodajte zmehčani čebuli. Nekoliko zmanjšajte temperaturo in kuhajte še približno 10 minut ter mešajte.

Sir sesekljajte, nato pa ga vmešajte v čebulo skupaj s kuhanim rižem in suhimi višnjami. Dobro začinite.
Mešanico razdelite med pečene buče in najprej odstranite lovorjeve liste.

Za 5 minut vrnite v pečico, da se vse skupaj segreje. Postrezite z zeleno solato.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Krompir z artičoko
Naprej
Fižolov burger
Nazaj
Krompir z artičoko
Naprej
Fižolov burger

Dodajte Komentar