Sestavine
-
3 rezine Kruh
-
6× Artičoka
-
80 g Tuna
-
1 strok Česen
-
3 žlice Olivno olje
-
1× Paradižnik
-
3 vejice Peteršilj
-
1 žlica Drobnjak
Navodila
Pečico segrejte na 175 °C. Odcedite tuno in vloženo artičoko.
Sesekljajte česen in ga zmešajte z olivnim oljem.
Iz kruha izrežite 6 krogov, jih premažite s česnovim oljem in jih v pečici popecite, da se zlato rjavo obarvajo in postanejo hrustljavi. Hrustljave kruhke položite na krožnik.
Zmešajte tuno, sesekljan paradižnik in peteršilj. Z maso napolnite artičoke in po vrhu posujte s sesekljanim drobnjakom.
Polnjene artičoke položite na hrustljave kruhke in postrezite kot prigrizek ali predjed. Dober tek!
(Foto: Instagram/sweetsavoryandsteph)