0 0
Polnjene artičoke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
3 rezine Kruh
Artičoka
80 g Tuna
1 strok Česen
3 žlice Olivno olje
Paradižnik
3 vejice Peteršilj
1 žlica Drobnjak

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjene artičoke

Artičoke so bogate s hranilnimi snovmi in imajo številne koristi za zdravje. So dober vir vlaknin, vitamina C, vitamina K, folatov in različnih mineralov. Poleg tega vsebujejo malo kalorij in maščob.
Artičoke imajo edinstven okus in teksturo. Pripravimo jih lahko na različne načine, na primer s paro, kuhanjem, pečenjem na žaru ali praženjem. Užitni del je mesnata osnova cvetnega popka in nežni notranji listi.

  • 15 minut
  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 175 °C. Odcedite tuno in vloženo artičoko.

Sesekljajte česen in ga zmešajte z olivnim oljem.

Iz kruha izrežite 6 krogov, jih premažite s česnovim oljem in jih v pečici popecite, da se zlato rjavo obarvajo in postanejo hrustljavi. Hrustljave kruhke položite na krožnik.

Zmešajte tuno, sesekljan paradižnik in peteršilj. Z maso napolnite artičoke in po vrhu posujte s sesekljanim drobnjakom.

Polnjene artičoke položite na hrustljave kruhke in postrezite kot prigrizek ali predjed. Dober tek!

(Foto: Instagram/sweetsavoryandsteph)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Sipin kanape
Naprej
Morski list v omaki
Nazaj
Sipin kanape
Naprej
Morski list v omaki

Dodajte Komentar