0 0
Polnjena buča

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 x Buča
4 žlice Olivno olje
100 g Riž
1 x Koromač
1 x Jabolko
1 x Limona
1 žlica Semena koromača
1/2 žličke Čilijevi kosmiči
2 stroka Česen
30 g Pekanovi orehi
1 šop Peteršilj
Granatno jabolko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjena buča

LASTNOSTI:
  • Vegansko
  • 1 ura
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 200 °C . Odrežite vrh buče in s kovinsko žlico izdolbite semena. Bučo položite na pekač, jo znotraj in zunaj namažite z 2 žlicama olja in dobro začinite. Pecite na sredini pečice 45 minut ali dokler se ne zmehča, s pokrovom ob strani.

Medtem dobro sperite riž in ga skuhajte po navodilih na embalaži, nato pa ga razporedite na pekač, da se ohladi. Na tanko narežite koromač in jabolko, nato pa nanju iztisnite ½ limoninega soka.

V ponvi segrejte preostali 2 žlici olja. Na njem prepražite semena koromača in čilijeve kosmiče, nato pa, ko semena začnejo pokati, vmešajte ½ česna in koromača. Kuhajte 5 minut, da se zmehča, nato pa vmešajte jabolko, orehe in limonino lupinico. Odstavite z ognja. Mešanico dodajte kuhanemu rižu, nato vmešajte sesekljan peteršilj.

Zmes zapakirajte v pečeno bučo in jo za 10-15 minut vrnite v pečico, da bo vse skupaj še vroče. Medtem stepite preostali limonin sok s preostalim česnom in toliko vode, da dobite preliv. Bučo postrezite na sredini mize, na vrhu pa dodajte semena granatnega jabolka in preliv.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Porova pita s klobaso
Naprej
Lečina juha s hrustljavo panceto
Nazaj
Porova pita s klobaso
Naprej
Lečina juha s hrustljavo panceto

Dodajte Komentar