0 0
Polnjen paradižnik

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
50 g Posušene gobe
50 g Posušeni jurčki
50 g Posušeni šampinjoni
240 ml Topla voda
700 ml Belo vino
Paradižnik
1/2 žličke Sol
2 žlici Olivno olje
20 g Čebula šalotka sesekljana
10 g Česen sesekljan
160 g Čebula sesekljana
120 g Drobtine panko
ščepec Poper
100 g Kozji sir
5 g Peteršilj

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjen paradižnik

  • 45 minut
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

1. Gobe, vodo in vino dajte v posodo in jih namakajte, dokler se ne napijejo tekočine. Odstranite gobe in iztisnite odvečno tekočino. Tekočino shranite, gobe grobo sesekljajte.

2. En paradižnik sesekljajte in ga dajte v skledo, nato pa dodajte še sredice ostalih paradižnikov in potresite s soljo in jih postavite z glavo navzdol, da se odcedijo. V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja ter dodajte šalotko, česen in čebulo. Kuhajte, dokler ne postane prosojna. Dodajte gobe in kuhamo približno 5 minut, nato v ponev dodajte 120 ml rezervirane gobove tekočine in kuhajte še 5 minut oziroma dokler se večina tekočine ne vpije. Dodajte drobtine in sesekljan paradižnik ter premešajte. Gobovo zmes začinite s soljo in poprom ter odstranite z ognja.

3. Segrejte žar. Zmešajte kozji sir in peteršilj. Vsak paradižnik nadevajte z gobjim nadevom in ga prekrijte s tanko plastjo mešanice kozjega sira. Paradižnike položite na pekač in jih za 3 minute postavite pod žar, da se sir rahlo stopi in pozlati.

(Foto: Instagram/lockedinchef)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Cvetačni ocvrtki
Naprej
Gobovi tortelini
Nazaj
Cvetačni ocvrtki
Naprej
Gobovi tortelini

Dodajte Komentar