Sestavine
-
50 g Posušene gobe
-
50 g Posušeni jurčki
-
50 g Posušeni šampinjoni
-
240 ml Topla voda
-
700 ml Belo vino
-
7× Paradižnik
-
1/2 žličke Sol
-
2 žlici Olivno olje
-
20 g Čebula šalotkasesekljana
-
10 g Česensesekljan
-
160 g Čebulasesekljana
-
120 g Drobtine panko
-
ščepec Poper
-
100 g Kozji sir
-
5 g Peteršilj
Navodila
1. Gobe, vodo in vino dajte v posodo in jih namakajte, dokler se ne napijejo tekočine. Odstranite gobe in iztisnite odvečno tekočino. Tekočino shranite, gobe grobo sesekljajte.
2. En paradižnik sesekljajte in ga dajte v skledo, nato pa dodajte še sredice ostalih paradižnikov in potresite s soljo in jih postavite z glavo navzdol, da se odcedijo. V ponvi segrejte 2 žlici olivnega olja ter dodajte šalotko, česen in čebulo. Kuhajte, dokler ne postane prosojna. Dodajte gobe in kuhamo približno 5 minut, nato v ponev dodajte 120 ml rezervirane gobove tekočine in kuhajte še 5 minut oziroma dokler se večina tekočine ne vpije. Dodajte drobtine in sesekljan paradižnik ter premešajte. Gobovo zmes začinite s soljo in poprom ter odstranite z ognja.
3. Segrejte žar. Zmešajte kozji sir in peteršilj. Vsak paradižnik nadevajte z gobjim nadevom in ga prekrijte s tanko plastjo mešanice kozjega sira. Paradižnike položite na pekač in jih za 3 minute postavite pod žar, da se sir rahlo stopi in pozlati.
(Foto: Instagram/lockedinchef)