Sestavine
-
360 g Tofu
-
4 x Sladki krompirameriški sladki krompir
-
10 ml Olivno olje
-
Solpo okusu
-
100 g Veganski sir
-
60 g Pistacija
Navodila
Operite in olupite krompir. Po dolžini ga najprej prerežite na pol, nato ga zarežite še prečno na rezine (širine cca. 3 mm).
Spodnji del, širši, naj bo “v enem kosu” (pomagajte si z dvema lesenima palčkama, da ga boste zarezali do konca).
Vodo zavrite, jo rahlo posolite in krompir kuhajte na zmerni temperaturi 15-20 minut (če je mehak preverite z vilicami, pri čemer pazite, da se krompir ne bo razkuhal).
Medtem ko se bo krompir kuhal, na tanko narežite tofu (2 mm), na tanjše rezine, dodajte malo soli in na hitro popecite v ponvi na ½ žličke olja, da bo rahlo zarumenel (2 minuti za vsako stran).
Sirni nadomestek narežite na tanke rezine.
Ko bo krompir kuhan, ga previdno vzemite iz vode in ga preložite na krožnik. Nato previdno z nožem razmaknite vsako zarezo in izmenično vmes vstavite rezini tofuja in sirnega nadomestka.
Pistacije z nožem na grobo nasekljajte na deski in jih potresite po krompirju ter še toplo postrezite. Tudi pozneje, ko se krompir ohladi, je jed še vedno enako okusna.
(Foto: Getty Images)