0 0
Polnjen ameriški krompir

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
360 g Tofu
4 x Sladki krompir ameriški sladki krompir
10 ml Olivno olje
Sol po okusu
100 g Veganski sir
60 g Pistacija

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polnjen ameriški krompir

Preprost recept za vse, ki ste veliki oboževalci krompirja...

  • 60 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Operite in olupite krompir. Po dolžini ga najprej prerežite na pol, nato ga zarežite še prečno na rezine (širine cca. 3 mm).

Spodnji del, širši, naj bo “v enem kosu” (pomagajte si z dvema lesenima palčkama, da ga boste zarezali do konca).

Vodo zavrite, jo rahlo posolite in krompir kuhajte na zmerni temperaturi 15-20 minut (če je mehak preverite z vilicami, pri čemer pazite, da se krompir ne bo razkuhal).

Medtem ko se bo krompir kuhal, na tanko narežite tofu (2 mm), na tanjše rezine, dodajte malo soli in na hitro popecite v ponvi na ½ žličke olja, da bo rahlo zarumenel (2 minuti za vsako stran).

Sirni nadomestek narežite na tanke rezine.

Ko bo krompir kuhan, ga previdno vzemite iz vode in ga preložite na krožnik. Nato previdno z nožem razmaknite vsako zarezo in izmenično vmes vstavite rezini tofuja in sirnega nadomestka.

Pistacije z nožem na grobo nasekljajte na deski in jih potresite po krompirju ter še toplo postrezite. Tudi pozneje, ko se krompir ohladi, je jed še vedno enako okusna.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Princeskin napitek
Naprej
Krompirjev pire z jajcem
Nazaj
Princeskin napitek
Naprej
Krompirjev pire z jajcem

Dodajte Komentar