Sestavine
-
Testo
-
250 g Polenta
-
250 ml Voda
-
250 ml Mleko
-
1 žlica Olje
-
1 žlička Sol
-
Nadev
-
300 g Šampinjoni
-
1× Čebula
-
3 stroki Česen
-
Sol
-
Poper
-
1 žlička Olje
-
1 žlička Rožmarin
-
150 g Parmezan
-
200 g Mocarela sir
-
Olive
Navodila
Zmešajte polento, vodo, mleko, olje in sol v posodi. Kuhajte, mešajte, dokler ne postane gosto, približno 15-20 minut.
Ohladite in razvaljajte v testo za pico.
Položite na pekač, obložen s papirjem za peko.
Segrejte olje v ponvi in popecite čebulo, česen in šampinjone, dokler se ne zmehčajo.
Dodajte sol, poper in rožmarin. Popecite še 1-2 minuti.
Na testo položite mešanico in potresite s parmezanom in z mocarelo ter olivami.
Pecite v pečici, segreti na 220 °C, približno 20-25 minut.
(Foto: pexels.com)