Sestavine
-
180 g Koruzni zdrob
-
950 ml Voda
-
ščepec Sol
-
2× Jajce
-
3 žlice Med
-
Nadev
-
145 g Mandljevi lističi
-
70 g Maslo
-
2 žlici Med
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač.
V ponvi na maslu popražite mandlje in dodajte med. Dobro premešajte in odstavite.
Posolite vodo in jo zavrite. Vanjo stresite koruzni zdrob in kuhajte 5 minut. Posodo pokrijte in na blagem ognju kuhajte še 15 minut.
Ko je polenta kuhana, vanjo vmešajte med in jajca. Dobro premešajte, nato pa maso vlijte v pekač. Na vrh nadevajte pražene mandlje z medom in postavite v pečico za 30 minut.
Pečeno polento z mandlji postrezite s kompotom. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)