0 0
Polenta z mandlji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

180 g Koruzni zdrob
950 ml Voda
ščepec Sol
Jajce
3 žlice Med
Nadev
145 g Mandljevi lističi
70 g Maslo
2 žlici Med

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Polenta z mandlji

Polenta se lahko postreže kot kremasta kaša ali pa se ohladi in strdi v čvrst kos, ki ga lahko narežemo na rezine in spečemo na žaru, v pečici ali ocvrti. Ker je polenta izdelana iz koruze, je naravno brez glutena, zato je primerna za osebe z intoleranco na gluten ali celiakijo.

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

  • Nadev

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač.

V ponvi na maslu popražite mandlje in dodajte med. Dobro premešajte in odstavite.

Posolite vodo in jo zavrite. Vanjo stresite koruzni zdrob in kuhajte 5 minut. Posodo pokrijte in na blagem ognju kuhajte še 15 minut.

Ko je polenta kuhana, vanjo vmešajte med in jajca. Dobro premešajte, nato pa maso vlijte v pekač. Na vrh nadevajte pražene mandlje z medom in postavite v pečico za 30 minut.

Pečeno polento z mandlji postrezite s kompotom. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pita s špinačo in šampinjoni
Naprej
Sočne jabolčne rezine z datlji
Nazaj
Pita s špinačo in šampinjoni
Naprej
Sočne jabolčne rezine z datlji

Dodajte Komentar