Sestavine
-
280 g Koruzni zdrob
-
700 g Blitva
-
200 g Paradižnik iz pločevinke
-
85 g Maslo
-
3 žlice Olivno olje
-
1 žlička Paprika v prahu
-
1 žlica Italijanske začimbe
-
6× Čebula šalotka
-
1 l Zelenjavna juha
Navodila
Segrejte zelenjavno juho in vanjo vmešajte zdrob. Kuhajte 15 minut in dodajte maslo. Polento posolite in mešajte.
Kuhano polento vlijte v pekač in počakajte, da se strdi. Strjeno polento narežite na rezine.
Sesekljajte liste blitve in narežite stebla. Kuhajte jo v vreli slani vodi približno 5 minut, da ovene.
Segrejte olje in na njem dušite blitvo, paradižnik, zelišča in sesekljano šalotko. Vse skupaj začinite s soljo, poprom in papriko v prahu.
Na vročem olju popecite polento, da postane hrustljava. Postrezite jo s prilogo iz blitve. Dober tek!
(Foto: Instagram/andreea_dutia)