0 0
Pokrovače s šparglji

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
16 x Morske pokrovače
1 x Limona sok
Vinski kis
1 žlica Čebula šalotka sesekljana
80 ml Oljčno olje
12 x Šparglji obrezani
1 šopek Vodna kerša
1 pest Grah
50 g Maslo

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pokrovače s šparglji

  • 20 min
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pokrovače dobro osušite s papirnato brisačo, nato pa jih začinite.

V veliki skledi zmešajte limonin sok, kis, šalotko in 1 žlico olja.

Z lupilcem narežite 4 šparglje na trakove. Dodajte jih v skledo z vodno krešo. Preostalih 8 špargljev narežite na 1 cm velike kose in jih dajte na stran.

V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte 1 žlico olja. Dodajte grah in koščke špargljev, jih začinite in kuhajte 5 minut. Dodajte v skledo z vodno krešo in premešajte.

Ponev s preostalima 2 žlicama olja vrnite na srednje močan ogenj. Dodajte pokrovače in jih pecite (samo na eni strani) 3-5 minut, da postanejo zelo hrustljave in skoraj kuhane. Obrnite pokrovače, zmanjšajte temperaturo na nizko in dodajte maslo in kuhajte še nekaj minut.

Solato razdelite na štiri krožnike, na vrh položite popečene pokrovače in prelijte z maslom. Po želji postrezite z limoninimi rezinami ob strani.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tajska juha
Naprej
Pečena polenovka (trska) z limono
Nazaj
Tajska juha
Naprej
Pečena polenovka (trska) z limono

Dodajte Komentar