Sestavine
-
16 x Morske pokrovače
-
1 x Limonasok
-
Vinski kis
-
1 žlica Čebula šalotkasesekljana
-
80 ml Oljčno olje
-
12 x Špargljiobrezani
-
1 šopek Vodna kerša
-
1 pest Grah
-
50 g Maslo
Navodila
Pokrovače dobro osušite s papirnato brisačo, nato pa jih začinite.
V veliki skledi zmešajte limonin sok, kis, šalotko in 1 žlico olja.
Z lupilcem narežite 4 šparglje na trakove. Dodajte jih v skledo z vodno krešo. Preostalih 8 špargljev narežite na 1 cm velike kose in jih dajte na stran.
V veliki ponvi na srednje močnem ognju segrejte 1 žlico olja. Dodajte grah in koščke špargljev, jih začinite in kuhajte 5 minut. Dodajte v skledo z vodno krešo in premešajte.
Ponev s preostalima 2 žlicama olja vrnite na srednje močan ogenj. Dodajte pokrovače in jih pecite (samo na eni strani) 3-5 minut, da postanejo zelo hrustljave in skoraj kuhane. Obrnite pokrovače, zmanjšajte temperaturo na nizko in dodajte maslo in kuhajte še nekaj minut.
Solato razdelite na štiri krožnike, na vrh položite popečene pokrovače in prelijte z maslom. Po želji postrezite z limoninimi rezinami ob strani.
(Foto: pexels.com)