0 0
Pohorski pisker

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
70 g Divjačina
70 g Svinjska rebrca
180 g Teletina
1.5 x Česen
0.5 x Por
120 g Krompir
70 g Stročji fižol
1 x Korenje
Drobnjak
Zelena
Peteršilj
Belo zelje
Koleraba
70 g Fižol
70 g Bob
45 g Ješprenj
45 g Pira
45 g Ajdova kaša
45 g Prosena kaša
8 g Začimbe mešanica petih začimb
70 g Jurčki

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pohorski pisker

Kuhinja:

Pohorski pisker je popularna enolončnica na območju Pohorja. Zelenjava za Pohorski pisker ni točno določena, saj se prilagaja glede na letni čas, na lokalno zelenjavo, ki vam bo na razpolago v določenem delu leta. Pri tej enolončnici je pomembno zaporedje dodajanja sestavin, zato da boste na koncu imeli v jedi vse sestavine za to jed ravno prav kuhane.

  • 1 ura in 30 minut
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Prekajeno svinjino, teletino in divjačino na hitro popecite v ponvi na olju in dajte v hladno vodo, solite in kuhajte vse do mehkega. Dodajte sesekljano čebulo, por in pa še strt česen.

Ko bo meso skuhano, ga vzemite iz lonca, narežite na koščke in ga dajte nazaj v juho. Fižol v zrnju posebej skuhajte v slani vodi, ki ste ga čez noč namakali z dodatki začimb (majaron, lovor).

V zelenjavni juhi posebej kuhajte na kocke narezan krompir in kolerabo, naribano korenje, zeleno, stročji fižol, bob, naribano zelje in narezane jurčke.

Dodamo kumino, poper in timijan. Posebej moramo kuhati tudi opran ješprenj in pa tudi piro. Kuhajte 30 minut, po 15 minutah dodajte tudi proseno in pa ajdovo kašo. Na koncu vse sestavine preložite v večji lonec, pisker, in po potrebi jed zgostite še s podmetom (moka in voda).

Pred serviranjem izdatno potresite s sesekljanim svežim peteršiljem ali drobnjakom. Jed ponudite v lončeni posodi. Enolončnici po vaši želji dodajte še žlico kisle smetane ali pa malo jabolčnega kisa. Postrezite skupaj s kruhom.

(Foto: Getty Images)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tanke francoske palačinke
Naprej
Kroglice “Amarena”
Nazaj
Tanke francoske palačinke
Naprej
Kroglice “Amarena”

Dodajte Komentar