Sestavine
-
70 g Divjačina
-
70 g Svinjska rebrca
-
180 g Teletina
-
1.5 x Česen
-
0.5 x Por
-
120 g Krompir
-
70 g Stročji fižol
-
1 x Korenje
-
Drobnjak
-
Zelena
-
Peteršilj
-
Belo zelje
-
Koleraba
-
70 g Fižol
-
70 g Bob
-
45 g Ješprenj
-
45 g Pira
-
45 g Ajdova kaša
-
45 g Prosena kaša
-
8 g Začimbemešanica petih začimb
-
70 g Jurčki
Navodila
Prekajeno svinjino, teletino in divjačino na hitro popecite v ponvi na olju in dajte v hladno vodo, solite in kuhajte vse do mehkega. Dodajte sesekljano čebulo, por in pa še strt česen.
Ko bo meso skuhano, ga vzemite iz lonca, narežite na koščke in ga dajte nazaj v juho. Fižol v zrnju posebej skuhajte v slani vodi, ki ste ga čez noč namakali z dodatki začimb (majaron, lovor).
V zelenjavni juhi posebej kuhajte na kocke narezan krompir in kolerabo, naribano korenje, zeleno, stročji fižol, bob, naribano zelje in narezane jurčke.
Dodamo kumino, poper in timijan. Posebej moramo kuhati tudi opran ješprenj in pa tudi piro. Kuhajte 30 minut, po 15 minutah dodajte tudi proseno in pa ajdovo kašo. Na koncu vse sestavine preložite v večji lonec, pisker, in po potrebi jed zgostite še s podmetom (moka in voda).
Pred serviranjem izdatno potresite s sesekljanim svežim peteršiljem ali drobnjakom. Jed ponudite v lončeni posodi. Enolončnici po vaši želji dodajte še žlico kisle smetane ali pa malo jabolčnega kisa. Postrezite skupaj s kruhom.
(Foto: Getty Images)