Sestavine
-
3× Jajce
-
4 žlice Sladkor
-
2 ščepca Sol
-
3 žlice Moka
-
4 žlice Maskarpone
-
75 ml Zgoščena smetana
-
1/2 žličke Vaniljeva pasta
-
100 ml Brusnična marmelada
-
1/2 skodelice Sladkor v prahu
-
2 pesti Jagodičevje
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Dno pekača obložite s peki papirjem. Peki papir in stranice pekača rahlo premažite s pršilom za kuhanje.
Beljake dajte v veliko skledo; z električnim mešalnikom jih stepajte pri srednji hitrosti, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi.
V ločeni veliki skledi združite rumenjake, 3 žlice kristalnega sladkorja in ščepec soli; z električnim mešalnikom stepajte pri srednje visoki hitrosti približno 5 minut. Približno 2 žlici beljakov dodajte zmesi rumenjakov in premešajte. Dodajte preostale beljake.
Moko presejte po jajčni zmesi in jo nežno premešajte, da postane gladka. Z žlico mešanico vlijte v pripravljen pekač in zgladite vrh. Pecite v ogreti pečici, dokler omleta ni puhasta in zlato rjava, 10 do 12 minut.
Medtem dobro premešajte maskarpone, da se razrahlja. Dodajte smetano, vaniljevo pasto, preostalo 1 žlico kristalnega sladkorja in ščepec soli. Močno stepajte 2 do 3 minute. Pokrijte in ohladite stepeno smetano, dokler ni pripravljena za uporabo.
Omleto vzemite iz pečice in jo 15 minut ohlajajte na sobni temperaturi.
Polovico omlete enakomerno namažite z marmelado. Enakomerno posujte z mešanimi jagodami. Po jagodičevju enakomerno razporedite mešanico stepene smetane. Omleto nežno prepognite na pol kot sendvič. Omleto posujte s sladkorjem v prahu.
(Foto: Instagram/food.loverdaily)