0 0
Pohorska omleta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
Jajce
4 žlice Sladkor
2 ščepca Sol
3 žlice Moka
4 žlice Maskarpone
75 ml Zgoščena smetana
1/2 žličke Vaniljeva pasta
100 ml Brusnična marmelada
1/2 skodelice Sladkor v prahu
2 pesti Jagodičevje

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pohorska omleta

Kuhinja:
  • 45 minut
  • Porcije 2
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 220 °C. Dno pekača obložite s peki papirjem. Peki papir in stranice pekača rahlo premažite s pršilom za kuhanje.

Beljake dajte v veliko skledo; z električnim mešalnikom jih stepajte pri srednji hitrosti, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi.

V ločeni veliki skledi združite rumenjake, 3 žlice kristalnega sladkorja in ščepec soli; z električnim mešalnikom stepajte pri srednje visoki hitrosti približno 5 minut. Približno 2 žlici beljakov dodajte zmesi rumenjakov in premešajte. Dodajte preostale beljake.

Moko presejte po jajčni zmesi in jo nežno premešajte, da postane gladka. Z žlico mešanico vlijte v pripravljen pekač in zgladite vrh. Pecite v ogreti pečici, dokler omleta ni puhasta in zlato rjava, 10 do 12 minut.

Medtem dobro premešajte maskarpone, da se razrahlja. Dodajte smetano, vaniljevo pasto, preostalo 1 žlico kristalnega sladkorja in ščepec soli. Močno stepajte 2 do 3 minute. Pokrijte in ohladite stepeno smetano, dokler ni pripravljena za uporabo.

Omleto vzemite iz pečice in jo 15 minut ohlajajte na sobni temperaturi.

Polovico omlete enakomerno namažite z marmelado. Enakomerno posujte z mešanimi jagodami. Po jagodičevju enakomerno razporedite mešanico stepene smetane. Omleto nežno prepognite na pol kot sendvič. Omleto posujte s sladkorjem v prahu.

(Foto: Instagram/food.loverdaily)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Špargljeva omleta
Naprej
Rakove kroglice
Nazaj
Špargljeva omleta
Naprej
Rakove kroglice

Dodajte Komentar