Sestavine
-
100 g Koruzni čips brez glutena
-
100 g Puhasti riževi kosmiči
-
25 g Parmezannariban
-
2 žlici Peteršilj
-
4× Piščančje prsi
-
1× Jajce
-
60 ml Mleko
-
60 g Moka brez glutena
-
Olivno olje
Navodila
Koruzni čips in riževe kosmiče dajte v kuhinjski robot in jih predelujte, dokler ne nastanejo drobtine. Drobtine zmešajte s parmezanom in peteršiljem.
Piščančji file položite med 2 plastični foliji. S kladivom za meso ga nežno stolcite v debelino 2 cm. Ponovite s preostalim piščancem.
V srednje veliki skledi stepite jajce in mleko, da se dobro združita. Moko stresite na krožnik in jo začinite. Vsak kos piščanca obložite z moko in stresite odvečno količino. Potopite ga v jajčno mešanico, nato pa še v mešanico drobtin, da se obloži. Položite na krožnik in pokrijte s plastično folijo. Postavite v hladilnik za 15 minut, da se meso strdi.
V veliki ponvi na srednji temperaturi segrejte polovico olja. Piščanca pecite 3 minute na vsaki strani ali dokler se ne zlato rjavo obarva. Postrezite s krompirjem in skledo zelene solate.
(Foto: pexels.com)