Sestavine
-
2 žlici Gorčica v prahu
-
40 g Moka
-
1 žlička Bazilika
-
ščepec Sol
-
ščepec Timijan
-
2 kg Pljučna pečenka
-
2 žlici Worcester omaka
-
1× Čebula
-
2× Korenje
-
2 stebli Stebelna zelena
-
1× Lovorjev list
-
240 ml Goveja juha
-
240 ml Rdeče vino
Navodila
Segrejte pečico na 160 °C.
Zmešajte moko, začimbe in gorčico ter mešanico vtrite v pečenko. Pečenko položite na pekač in jo prelijte z worchestrsko omako.
V pekač dodajte zelenjavo in lovorjev list. Prelijte z vinom in juho.
Pekač postavite v pečico in pecite po okusu, do želene zapečenosti. Med peko pečenko se nekajkrat polijte s tekočino, v kateri se kuha.
(Foto: pixabay.com)