0 0
Pljučna pečenka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Gorčica v prahu
40 g Moka
1 žlička Bazilika
ščepec Sol
ščepec Timijan
2 kg Pljučna pečenka
2 žlici Worcester omaka
Čebula
Korenje
2 stebli Stebelna zelena
Lovorjev list
240 ml Goveja juha
240 ml Rdeče vino

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pljučna pečenka

Vino omakam doda edinstven in bogat okus. Alkohol v vinu pomaga izločiti in zgoščati okuse drugih sestavin v omaki, kar omogoča močnejši in bolj harmoničen okus. Vino omaki doda kislost, ki pomaga uravnotežiti okuse in poudariti naravni okus drugih sestavin. Jedi lahko doda tudi prijetno pikantnost. Vino, ki se uporablja kot marinada, lahko pomaga mehčati meso, saj razgrajuje vezivna tkiva, zaradi česar je meso bolj mehko in okusno.

  • Porcije 6
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 160 °C.

Zmešajte moko, začimbe in gorčico ter mešanico vtrite v pečenko. Pečenko položite na pekač in jo prelijte z worchestrsko omako.

V pekač dodajte zelenjavo in lovorjev list. Prelijte z vinom in juho.

Pekač postavite v pečico in pecite po okusu, do želene zapečenosti. Med peko pečenko se nekajkrat polijte s tekočino, v kateri se kuha.

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Egipčanski ragu
Naprej
Bučna pita z anansom
Nazaj
Egipčanski ragu
Naprej
Bučna pita z anansom