0 0
Pleskavica na žaru

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
300 g puste jagnjetine
300 g svinjskega mesa
5 čebul
2 stroka česna
1 ščepec soli
1 ščepec mletega črnega popra
5 kapljic olivnega olja za mazanje žara

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pleskavica na žaru

  • Porcije 4
  • Enostavno

Sestavine

Navodila

Deli

Pleskavica, nepogrešljiva jed na vsakem družabnem pikniku.

 

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava in peka

Jagnjetino operemo in s kuhinjskim papirjem obrišemo do suhega ter narežemo na koščke. Dvakrat jo zmeljemo z mesoreznico (v nasprotnem primeru si pomagamo z že zmletim mesom) in dodamo k svinjini. Olupimo eno čebulo, ki jo drobno nasekljamo in primešamo mesu. Olupimo tudi česen in ga stisnemo na meso. Po okusu posolimo in popopramo. Maso z rokami dobro zgnetemo in pustimo počivati vsaj pol ure.

Prižgemo oglje.

Roke si naoljimo in iz mesne mešanice oblikujemo ploščate zrezke. Močno segrejemo mrežo za žar in jo naoljimo, pleskavice pa pečemo sprva pri šibkejši, nato pa pri vse močnejši temperaturi. Na vsaki strani približno pet minut, da porjavijo. Obrnemo jih šele, ko so dovolj čvrsti, vmes pa jih nekajkrat namažemo z oljem.

Preostalo čebulo olupimo in grobo sesekljamo. Zrezke postrežemo s čebulo, odlično pa teknejo tudi z ajvarjem.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Piščanec na žaru
Naprej
Mangov sladoled
Nazaj
Piščanec na žaru
Naprej
Mangov sladoled

Dodajte Komentar