0 0
Pleskavica iz kvinoje in skuše

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlički Semena kumina
2 žlički Kumina
1 x Krompir
100 g Kvinoja
Oljčno olje
1 x Čebula
1 žlica Čilijevi kosmiči
600 g Dimljena skuša
1 x Jajce
2 x Limona
100 g Kisla smetana
1 šopek Peteršilj - svež

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pleskavica iz kvinoje in skuše

LASTNOSTI:
  • Brez Glutena
  • 1 h 30 min
  • Porcije 4
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Rahlo prepražite semena kumine in mleto kumino, zdrobite in dajte na stran.

Pečico segrejte na 220 ºC. Krompir položite na majhen pekač in ga pecite 45 do 60 minut oziroma dokler se na sredini ne zmehča.
Krompir prerežite na pol, meso pa poberite v skledo (dobite približno 350 g). Meso krompirja grobo pretlačite in ga pustite na stran, da se ohladi.

Pečico znižajte na 190 °C.
Na močnem ognju zavrite majhno posodo, napolnjeno z veliko vode. Dodajte kvinojo in jo kuhajte 15 minut. Odcedite in vmešajte krompir.

V ponev dodajte 3 žlice olja in jo postavite na srednje močan ogenj.
Čebulo olupite in drobno sesekljajte. Ko je ponev vroča, dodajte čebulo in ščepec soli ter jo med pogostim mešanjem pražite 8 minut oziroma dokler se ne zmehča in karamelizira.

Zmešajte kumino in čilijeve kosmiče, nato pa čebulo in začimbe dodajte krompirju in kvinoji.
Skušo narežite na  2 cm velike koščke in grobo nasekljajte zelišča ter stepite jajce. Vse to dodajte mešanici skupaj ščepcem soli, lupino 1 limone in veliko sveže mletega črnega popra.

Premešajte, da se sestavine povežejo. Mešanico oblikujte v 12 polpetov, širokih 6 cm in debelih 2 cm, nato pa jih postavite na stran.

V ponev dodajte 2 žlici olja in jo postavite na srednje močan ogenj. Ko se segreje, vanjo položite pleskavice in jih pecite 4 minute ali dokler se na obeh straneh zlato rjavo ne zapečejo, pri čemer jih na polovici poti previdno obrnite.

Če pa jih želite pripraviti v pečici, jih položite na peki papir in jih pecite približno 8 minut ali dokler niso pečene.
Preostalo limono narežite na kolobarje in jo postrezite z vročimi pleskavicami ter s kislo smetano za pomakanje, če želite.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Pomfri iz polente
Naprej
Osvežilna voda z okusom
Nazaj
Pomfri iz polente
Naprej
Osvežilna voda z okusom

Dodajte Komentar