0 0
Pleskavica in ajdova kaša s porom ter gobami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
2 žlici Olje
150 g Ajdova kaša
1 x Strok - česen
1 x Por
400 g Mleto meso
1 pest Gobovi ostrigarji
Peteršilj
Čebula po okusu
Poper po okusu
Sol po okusu

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pleskavica in ajdova kaša s porom ter gobami

Pripravite si pleskavice in si jih servirajte s prilogo iz ajdove kaše, gob in pora.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Ajdovo kašo skuhajte v vodi. Kuhajte 5 do 8 minut ali dokler zrnje ni dovolj mehak.

Segrejte olje v ponvi, na katerem popražite por in česen. Dodajte na liste natrgane gobe in sestavine ter med mešanjem pražite, tako da se bodo gobe zmehčale. Vmešajte kuhano ajdovo kašo, solite in poprajte po vašem okusu ter pripravljeno jed odstavite.

Začinite mleto meso (poper, sol, čebula, peteršilj), dobro pregnetite in oblikujte v pleskavice, ki jih spečite v ponvi na malo olja.

Pečene pleskavice servirajte na krožnike. Priložite še ajdovo kašo s porom in gobami ter pripravljeno jed postrežite.

(Foto: Getty Images)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Ovsena kaša z jabolki
Naprej
Cheese cake sladoled
Nazaj
Ovsena kaša z jabolki
Naprej
Cheese cake sladoled

Dodajte Komentar