0 0
Pizza lazanja

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
400 g Mocarela sir
70 g Parmezan
Listi za lazanjo (testenine)
60 g Paprika
Čili
2 žlici Olive
Bazilika
Goveji nadev
1 žlica Oljčno olje
Čebula
3 stroki Česen
500 g Mleto goveje meso
400 g Paradižnik - pasiran
2 žlici Paradižnikova pasta
1 žlička Origano
Bešamel
60 g Maslo
60 g Moka
300 ml Mleko

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pizza lazanja

LASTNOSTI:
  • Pekoče
  • 2 uri
  • Porcije 6
  • Srednje

Sestavine

  • Goveji nadev

  • Bešamel

Navodila

Deli

Goveji nadev: V veliki ponvi na srednje visoki temperaturi segrejte olje. Dodajte čebulo in česen. Kuhajte 3 minute ali dokler se ne zmehča. Segrevanje povečajte na visoko temperaturo in dodajte mleto meso. Kuhajte 5 minut ali dokler ne porumeni. Med kuhanjem mešajte. Začinite s soljo in poprom. Dodajte paradižnik, pasto in origano. Premešajte, da se sestavine povežejo. Pustite, da zavre. Odstavite.

Bešamel: V srednje veliki ponvi na srednje močnem ognju stopite maslo in dodajte moko. Mešajte, dokler mešanica ni gladka. Med mešanjem kuhajte 1 do 2 minuti. Stepite mleko. Med stepanjem kuhajte 1 do 2 minuti ali dokler zmes ne zavre in se zgosti. Odstranite z ognja. Začinite s soljo in poprom.

Pečico segrejte na 200 °C.

V skledi zmešajte sire. V bešamel dodajte 3/4 skodelice sira. Stepite do gladkega. Na dno pekača razporedite 1/2 skodelice goveje mešanice. Pokrijte s 4 lističi testenin. Polovico preostale mešanice govejega mesa prelijte po testeninah. Prelijte še z 1/3 bešamela.

Ponovite s polovico preostalih testenin, preostalo mešanico govejega mesa in polovico preostalega bešamela. Pokrijte s preostalimi testeninami in bešamelom. Potresite s preostalim sirom. Na vrhu dodajte čili, papriko in olive. Pokrijte z rahlo namaščeno folijo.

Pecite 30 minut. Odstranite folijo. Pecite še 20 minut ali dokler se testenine ne zmehčajo. Pokrito postavite na stran za 15 minut. Postrezite z baziliko.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Hrustljave sirove kocke s slanino
Naprej
Hrustljave grahove kroglice s pestom
Nazaj
Hrustljave sirove kocke s slanino
Naprej
Hrustljave grahove kroglice s pestom

Dodajte Komentar