Sestavine
-
3 skodelice Mokapresejana moka
-
1 žlička Solizpustite, če uporabljate samovzhajajočo moko
-
3 žličke Pecilni prašekizpustite, če uporabljate samovzhajajočo moko
-
0.35 dl Pivolahko tudi brezalkoholno pivo
-
1⁄4 skodelice Sladkor
-
1⁄2 skodelice Stopljeno maslotudi 1/4 skodelice bo čisto v redu
Navodila
Pečico segrejte na 190 stopinj Celzija.
Suhe sestavine zmešajte s pivom.
Vlijte v namaščen pekač. Prelijte stopljeno maslo čez zmes.
Pecite 1 uro in odstranite iz pekača in ohladite vsaj za 15 minut.
Opomba: Ta recept naredi zelo krepak kruh s hrustljavo in masleno skorjo. Če ste ljubitelj bolj mehkejše skorje; npr. tradicionalen kruh; takrat maslo vmešajte v testo in ga ne polijte po vrhu.
Pri receptih za kruh je presejanje moke nujno. Ljude večinoma samo zajamejo merico za 1 skodelico v posodo za moko in jo poravnajo. Takšen način bo vaš kruh naredilo v “trd kruh”, kot pravijo izkušeni peki. To pa je zato, ker ljudje večinoma ne presejejo moke. Kadar nimate cedila, z žlico dodajteajte moko v merico za 1 skodelico. Poskusite narediti sedaj na “pravi” način in videli boste neverjetno razliko pri končnem izdelku.
Nekateri bi namesto alkoholnega piva raje naredili ta kruh z brezalkoholnim pivom. Tudi to je seveda lahko opcija, vendar se res toplo priporoča, da dodate zavitek suhega aktivnega kvasa ali 2 čajni žlički krušnega (strojnega) kvasa, da bo testo pravilno vzhajalo.
Končni rezultat mora biti seveda vedno debel, krepek in zelo okusen kruh. Vendar, ne sme biti trd kot opeka! Zelo, zelo je pomembno, da se naučite presejati moko! Od tega bo odvisen vaš končni produkt! Ko se boste naučili ali pa že znate to, boste zares presenečeni nad vašimi pozitivnimi rezultati. Pomembno je le, da bo vaš končni rezultat zmeraj debela, krepka, zelo okusna štruca!