Sestavine
-
Testo
-
180 g Maslo
-
2× Jajčni rumenjak
-
2 žlički Pecilni prašek
-
1 dl Kisla smetana
-
120 g Sladkor v prahu
-
330 g Moka
-
1× Vaniljev sladkor
-
Nadev
-
180 g Lešniki - mleti
-
3× Jajčni rumenjak
-
5× Jajčni beljak
-
95 g Sladkor
Navodila
Segrejte pečico na 180 °C in namastite pekač.
Zmešajte sladkor, vaniljev sladkor, moko in pecilni prašek. Dodajte maslo in gnetite, da dobite drobtinasto zmes.
Dodajte še rumenjake in kislo smetano ter zgnetite, da dobite testo. Pokrijte ga s folijo in postavite na hladno za 20 minut.
Za nadev iz beljakov naredite sneg tako, da jih stepate, dokler se ne oblikujejo čvrsti vrhovi. Snegu primešajte sladkor in 3 rumenjake. Na kocu v penast nadev primešajte še lešnike.
Testo razdelite na dva dela in ju razvaljajte. Enega položite v pekač za pito in pecite 10 minut.
Nato testo premažite z nadevom in ga pokrijte z drugo polovico testa. Pecite še 20-30 minut.
Ko se pita ohladi jo potresite s sladkorjem v prahu in razrežite. Dober tek!
(Foto: pexels.com)