0 0
Pita s špinačo in z artičokami

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 skodelica Moka
1/2 žličke Sol
8 žlic Maslo
3 žlice Voda
Nadev
1/2 skodelice Artičoka sesekljana
100 g Špinača kuhana
1 žlica Maslo
1/2 skodelice Čebula šalotka sesekljana
1 žlička Limonina lupina
4 x Jajce
1 skodelica Mlačno mleko
1 žlička Sol
ščepec Poper
2 žlici Drobnjak mleti
1/2 skodelice Smetana za stepanje
100 g Kozji sir

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pita s špinačo in z artičokami

LASTNOSTI:
    • 3 h
    • Porcije 6
    • Srednje

    Sestavine

    • Nadev

    Navodila

    Deli

    Zmešajte moko in sol. Maslo narežite na kocke in ga z rokami vmešajte v moko, dokler ne dobite mešanice, ki je videti kot groba moka s koščki masla.

    Mešanico moke po malem poškropite z vodo in z rokami gnetite testo, dokler ga ne oblikujete v kepo.

    Testo sploščite v kroglo in jo zavijte s plastično folijo. Hladite vsaj eno uro.
    Vzemite testo iz hladilnika in ga za 10 minut pustite na sobni temperaturi.

    Testo razvaljajte na rahlo pomokani površini. Razvaljano testo položite na pekač za pito in ga pritisnite ob robove pekača. Robove obrežite in jih nagubajte.

    Postavite v zamrzovalnik za 30 minut do ene ure, nato pa pecite 15 minut pri 190 °C, z zobmi vilic prebodite dno skorje. Pred polnjenjem s kremnim nadevom pustite, da se nekoliko ohladi.

    V majhni ponvi na srednji temperaturi raztopite maslo. Dodajte sesekljano šalotko in jo kuhajte 3 do 4 minute, da postane prosojna. Odstranite z ognja.

    Pečico segrejte na 190 °C. V veliko skledo ubijte jajca. Dodajte kozji sir in stepajte do gladkega. Stepite mleko, smetano, sol, poper, sesekljano špinačo, sesekljane artičoke, kuhano šalotko, limonino lupinico in drobnjak.
    Nadev vlijte v skorjo za pito.

    Postavite v pečico. 10 minut pecite pri 190 °C, nato zmanjšajte temperaturo na 170 °C in pecite 30 minut ali dokler se sredina pite ne strdi.
    Pred serviranjem pustite, da se ohladi.

    Njami Njami

    Mnenja o Receptu

    There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
    Nazaj
    Napitek za noč čarovnic
    Naprej
    Pire iz jabolk in rdeče pese
    Nazaj
    Napitek za noč čarovnic
    Naprej
    Pire iz jabolk in rdeče pese

    Dodajte Komentar