Sestavine
-
Testo za pito
-
150 g Šampinjoni
-
120 g Mlada špinača
-
2 žlički Olivno olje
-
2 vejici Timijan
-
150 g Čedar
-
2 dl Sladka smetana
-
4× Jajce
-
1 dl Mleko
-
Sol in poper
Navodila
Segrejte pečico na 190 °C. Razvaljajte testo za pito in ga položite v pekač. Pekač s testom postavite v zamrzovalnik za 20 minut.
Testo postavite v pečico in pecite 15 minut. Zmanjšajte temperaturo na 160 °C.
V ponvi segrejte olje in na njem popražite narezane šampinjone. Dodajte špinačo in pražite toliko časa, da ovene.
V posodici stepite mleko, sol, jajca in smetano.
Na dno testa potresite sir, dodajte pečene šampinjone s špinačo in prelijte z jajčno mešanico. Začinite s timijanom in postavite v pečico za 40 minut.
Ko se pita ohladi, jo razrežite in postrezite s skledo zelene solate. Dober tek!
(Foto: freepik.com)