0 0
Pita s špinačo in šampinjoni

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Testo za pito
150 g Šampinjoni
120 g Mlada špinača
2 žlički Olivno olje
2 vejici Timijan
150 g Čedar
2 dl Sladka smetana
Jajce
1 dl Mleko
Sol in poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pita s špinačo in šampinjoni

Popeye je znan po tem, da je z uživanjem špinače pridobil super moč. Ta povezava z močjo je nastala zaradi napačno postavljene decimalne vejice v vsebnosti železa v špinači, zaradi česar so špinačo začeli označevati kot bogat vir železa. V špinači je sicer veliko železa, vendar ga ni toliko, kot se je nekoč mislilo. Kljub temu še vedno prispeva k uravnoteženi prehrani.

  • 1 ura
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Segrejte pečico na 190 °C. Razvaljajte testo za pito in ga položite v pekač. Pekač s testom postavite v zamrzovalnik za 20 minut.

Testo postavite v pečico in pecite 15 minut. Zmanjšajte temperaturo na 160 °C.

V ponvi segrejte olje in na njem popražite narezane šampinjone. Dodajte špinačo in pražite toliko časa, da ovene.

V posodici stepite mleko, sol, jajca in smetano.

Na dno testa potresite sir, dodajte pečene šampinjone s špinačo in prelijte z jajčno mešanico. Začinite s timijanom in postavite v pečico za 40 minut.

Ko se pita ohladi, jo razrežite in postrezite s skledo zelene solate. Dober tek!

(Foto: freepik.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Oranžni napitek
Naprej
Polenta z mandlji
Nazaj
Oranžni napitek
Naprej
Polenta z mandlji

Dodajte Komentar