0 0
Pita s šparglji – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

25g masla
500g svežih špargljev
paradižnik češnjevec
2 jajci
1 beljak
175 ml kisle smetane
0.25 žličke soli
2 ščepca mletega popra
70g naribanega sira (parmezan)
TESTO
200g moke
2 ščepca soli
100g hladnega masla, narezanega na koščke
3 žlice hladne vode (po potrebi nekoliko več)

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pita s šparglji – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V skledo presejemo moko in jo zmešamo s soljo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo. Maščomo s konicami prstov hitro vgnetemo v suhe sestavine ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Prilijemo hladno vodo ter vse skupaj s hladnimi rokami hitro pognetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik. Medtem ko je testo v hladilniku, pripravimo šparglje. Najprej jih operemo, nato pa jim odrežemo ali odlomimo olesenele dele, ki jih zavržemo. Šparglje zarežemo na manjše koščke. V ponvi razpustimo maslo, na katerem na hitro prepražimo narezane šparglje (pražimo jih zgolj 1 do 2 minuti).

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Model za pite rahlo namastimo z maslom. Ohlajeno testo na pomokani delovni površini razvaljamo približno 0,5 cm debelo. Preložimo ga v pripravljen pekač in s prsti nežno pritisnemo ob dno in obod modela. Z valjarjem krepko pritisnemo čez obod modela, da porežemo odvečno testo in naredimo lep rob. Testo na več mestih prebodemo z vilico. V skledi z ročno metlico zmešamo jajca, beljake, smetano, sol, poper in nariban sir. V zmes vmešamo popražene šparglje. Zmes vlijemo v model s testom. Pito pečemo v ogreti pečici 35 do 40 minut. Po želji lahko 10 minut pred koncem pečenja dodamo polovičke češnjevega paradižnika. Pito vrnemo nazaj v pečico in pečemo do lepe zlato rjave barve.

Pečeno pito vzamemo iz pečice in pustimo, da se približno 10 minut hladi v pekaču. Nato jo odstranimo iz pekača, serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

V skledo presejemo moko in jo zmešamo s soljo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo. Maščomo s konicami prstov hitro vgnetemo v suhe sestavine ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Prilijemo hladno vodo ter vse skupaj s hladnimi rokami hitro pognetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik. Medtem ko je testo v hladilniku, pripravimo šparglje. Najprej jih operemo, nato pa jim odrežemo ali odlomimo olesenele dele, ki jih zavržemo. Šparglje zarežemo na manjše koščke. V ponvi razpustimo maslo, na katerem na hitro prepražimo narezane šparglje (pražimo jih zgolj 1 do 2 minuti). Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Model za pite rahlo namastimo z maslom. Ohlajeno testo na pomokani delovni površini razvaljamo približno 0,5 cm debelo. Preložimo ga v pripravljen pekač in s prsti nežno pritisnemo ob dno in obod modela. Z valjarjem krepko pritisnemo čez obod modela, da porežemo odvečno testo in naredimo lep rob. Testo na več mestih prebodemo z vilico. V skledi z ročno metlico zmešamo jajca, beljake, smetano, sol, poper in nariban sir. V zmes vmešamo popražene šparglje. Zmes vlijemo v model s testom.
2
Narejeno

Peka

Pito pečemo v ogreti pečici 35 do 40 minut. Po želji lahko 10 minut pred koncem pečenja dodamo polovičke češnjevega paradižnika. Pito vrnemo nazaj v pečico in pečemo do lepe zlato rjave barve. Pečeno pito vzamemo iz pečice in pustimo, da se približno 10 minut hladi v pekaču. Nato jo odstranimo iz pekača, serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za čokoladne kroglice
Naprej
Recept za cesarski praženec
Nazaj
Recept za čokoladne kroglice
Naprej
Recept za cesarski praženec

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com