0 0
Pita s šparglji – Recept

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

25g masla
500g svežih špargljev
paradižnik češnjevec
2 jajci
1 beljak
175 ml kisle smetane
0.25 žličke soli
2 ščepca mletega popra
70g naribanega sira (parmezan)
TESTO
200g moke
2 ščepca soli
100g hladnega masla, narezanega na koščke
3 žlice hladne vode (po potrebi nekoliko več)

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pita s šparglji – Recept

PRAVA DOMAČA KUHINJA

  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

V skledo presejemo moko in jo zmešamo s soljo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo. Maščomo s konicami prstov hitro vgnetemo v suhe sestavine ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Prilijemo hladno vodo ter vse skupaj s hladnimi rokami hitro pognetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik. Medtem ko je testo v hladilniku, pripravimo šparglje. Najprej jih operemo, nato pa jim odrežemo ali odlomimo olesenele dele, ki jih zavržemo. Šparglje zarežemo na manjše koščke. V ponvi razpustimo maslo, na katerem na hitro prepražimo narezane šparglje (pražimo jih zgolj 1 do 2 minuti).

Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Model za pite rahlo namastimo z maslom. Ohlajeno testo na pomokani delovni površini razvaljamo približno 0,5 cm debelo. Preložimo ga v pripravljen pekač in s prsti nežno pritisnemo ob dno in obod modela. Z valjarjem krepko pritisnemo čez obod modela, da porežemo odvečno testo in naredimo lep rob. Testo na več mestih prebodemo z vilico. V skledi z ročno metlico zmešamo jajca, beljake, smetano, sol, poper in nariban sir. V zmes vmešamo popražene šparglje. Zmes vlijemo v model s testom. Pito pečemo v ogreti pečici 35 do 40 minut. Po želji lahko 10 minut pred koncem pečenja dodamo polovičke češnjevega paradižnika. Pito vrnemo nazaj v pečico in pečemo do lepe zlato rjave barve.

Pečeno pito vzamemo iz pečice in pustimo, da se približno 10 minut hladi v pekaču. Nato jo odstranimo iz pekača, serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.

Dober tek!

Koraki

1
Narejeno

Priprava

V skledo presejemo moko in jo zmešamo s soljo. Po mešanici potrosimo na koščke narezano maslo. Maščomo s konicami prstov hitro vgnetemo v suhe sestavine ter pri tem mešanico dvigamo, da postane zračna in podobna drobtinam. Prilijemo hladno vodo ter vse skupaj s hladnimi rokami hitro pognetemo v gladko testo. Testo oblikujemo v kepo, ki jo zavijemo v prozorno folijo za živila in za 30 minut postavimo v hladilnik.
Medtem ko je testo v hladilniku, pripravimo šparglje. Najprej jih operemo, nato pa jim odrežemo ali odlomimo olesenele dele, ki jih zavržemo. Šparglje zarežemo na manjše koščke.

V ponvi razpustimo maslo, na katerem na hitro prepražimo narezane šparglje (pražimo jih zgolj 1 do 2 minuti).
Pečico segrejemo na 200 stopinj Celzija. Model za pite rahlo namastimo z maslom. Ohlajeno testo na pomokani delovni površini razvaljamo približno 0,5 cm debelo. Preložimo ga v pripravljen pekač in s prsti nežno pritisnemo ob dno in obod modela. Z valjarjem krepko pritisnemo čez obod modela, da porežemo odvečno testo in naredimo lep rob. Testo na več mestih prebodemo z vilico.

V skledi z ročno metlico zmešamo jajca, beljake, smetano, sol, poper in nariban sir. V zmes vmešamo popražene šparglje. Zmes vlijemo v model s testom.

2
Narejeno

Peka

Pito pečemo v ogreti pečici 35 do 40 minut. Po želji lahko 10 minut pred koncem pečenja dodamo polovičke češnjevega paradižnika. Pito vrnemo nazaj v pečico in pečemo do lepe zlato rjave barve.
Pečeno pito vzamemo iz pečice in pustimo, da se približno 10 minut hladi v pekaču. Nato jo odstranimo iz pekača, serviramo na krožnik ali pladenj in postrežemo.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Recept za čokoladne kroglice
Naprej
Recept za cesarski praženec
Nazaj
Recept za čokoladne kroglice
Naprej
Recept za cesarski praženec

Dodajte Komentar