0 0
Pita palčke

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

300 ml Nadev za jabolčno pito
3 žlice Sladkor
1/4 žličke Cimet
Testo za pito zamrznjeno
Jajce
Olje
Karamelna omaka
1 skodelica Sladkor v prahu
80 ml Voda
1/4 žličke Sol
1 žlica Maslo
110 ml Zgoščena smetana

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pita palčke

  • 40 minut
  • Srednje

Sestavine

  • Karamelna omaka

Navodila

Deli

Nadev za jabolčno pito, sladkor in cimet dajte v kuhinjski robot in zmiksajte do gladkega.

Hitro, da se testo ne odmrzne, položite en list testa na desko za rezanje. Nadev razporedite po testu in pustite tanek rob. Na vrh položite drugi list.

Testo premažite z jajcem, potresite z zrnci sladkorja (če ga uporabljate) in ga postavite v zamrzovalnik za vsaj 1 uro.

Pečico segrejte na 180 °C. Velik pekač poškropite z oljem.

Pecivo vzemite iz zamrzovalnika. Pustite ga odtajati 5 do 10 minut, da se testo zmehča – ni treba, da se popolnoma odtaja, vendar ne sme biti zamrznjeno, sicer bo pri rezanju počilo. Nikakor ne pustite, da se nadev za pito odmrzne!

Z velikim nožem ga narežite na trakove.

Previdno jih prenesite na pekač in jih odložite na stran, da se segrejejo na sobno temperaturo, medtem ko se pečica segreva.

Pecite od 15 do 25 minut, da se po vrhu zlato rjavo obarvajo, nato pa jih postrezite s karamelno omako.

SLANA KARAMELNA OMAKA
V majhno ponev na močnem ognju dajte sladkor in vodo. Počakajte, da začne hitro vreti, in kuhajte približno 3 do 4 minute, dokler ne postane svetlo zlato rjave barve.

Odstavite z ognja in previdno ter počasi vlijte smetano (pri počasnem vlivanju se bo rahlo penila in delala mehurčke). Premešajte, da se vse skupaj poveže. Nato dodajte sol in maslo ter ponovno stepite.

(Foto: pexels.com)

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Polpeti iz ostankov testenin
Naprej
Krompirjeva hrustljava pica
Nazaj
Polpeti iz ostankov testenin
Naprej
Krompirjeva hrustljava pica

Dodajte Komentar