0 0
Pita iz govejega zrezka

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

0.7 kg Goveji zrezek
0.35 kg Moka
12 dag Margarina
1 čajna žlička Sol
polovica čajne žličke Poper

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pita iz govejega zrezka

Kuhinja:
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Zrezek dobro pretlačite in ga narežite na koščke.

Na krožniku zmešajte žlico moke, sol in poper ter vsak kos mesa potopite v mešanico.

Kose dajte v lonec za dušenje, jih prelijte s hladno vodo in rahlo kuhajte približno pol ure, nato pa meso in omako prelijte v posodo za pito.

V veliko skledo dajte moko z 1/8 čajne žličke soli, vanjo vtrite margarino in postopoma dodajte toliko hladne vode, da dobite čvrsto maso.

Desko pomokamo, testo razvaljamo nekoliko bolj kot posodo za pito, približno na 1 centimeter debelo, odrežemo trak, pomokamo rob posode, položimo trak okoli nje, pomokamo trak in nanj pritisnemo preostalo testo ter z ostrim nožem obrežemo grobe robove.

Na vrhu pite naredimo luknjo, da lahko med peko uhaja para; okrasimo vrh in robove ter premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo 3/4 ure, pri čemer jo za nekaj minut postavimo v najbolj vroč del pečice, nato pa jo prestavimo v hladnejši del.

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Dušena goveja golenja krača (s knedlji)
Naprej
Kedgeree
Nazaj
Dušena goveja golenja krača (s knedlji)
Naprej
Kedgeree

Dodajte Komentar

Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com