Sestavine
-
0.7 kg Goveji zrezek
-
0.35 kg Moka
-
12 dag Margarina
-
1 čajna žlička Sol
-
polovica čajne žličke Poper
Navodila
Zrezek dobro pretlačite in ga narežite na koščke.
Na krožniku zmešajte žlico moke, sol in poper ter vsak kos mesa potopite v mešanico.
Kose dajte v lonec za dušenje, jih prelijte s hladno vodo in rahlo kuhajte približno pol ure, nato pa meso in omako prelijte v posodo za pito.
V veliko skledo dajte moko z 1/8 čajne žličke soli, vanjo vtrite margarino in postopoma dodajte toliko hladne vode, da dobite čvrsto maso.
Desko pomokamo, testo razvaljamo nekoliko bolj kot posodo za pito, približno na 1 centimeter debelo, odrežemo trak, pomokamo rob posode, položimo trak okoli nje, pomokamo trak in nanj pritisnemo preostalo testo ter z ostrim nožem obrežemo grobe robove.
Na vrhu pite naredimo luknjo, da lahko med peko uhaja para; okrasimo vrh in robove ter premažemo z razžvrkljanim jajcem.
Pečemo 3/4 ure, pri čemer jo za nekaj minut postavimo v najbolj vroč del pečice, nato pa jo prestavimo v hladnejši del.