Sestavine
-
360 g Čokoladni keksi
-
¾ skodelice Pistacije1 skodelica = 240 ml
-
1 skodelica Sladkor
-
2 žlici Maslo
-
220 g Kremni sir
-
1× Avokado
-
2 skodelici Grški jogurt
-
2 žlici Koruzni škrob
-
2× Jajčni beljak
-
1 čajna žlička Mandljev ekstrakt
-
⅛ žlička Sol
-
2 žlici Sladkor v prahu
-
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt
Navodila
Pečico segrejte na 165 °C. Ponev premažite s pršilom za kuhanje.
V kuhinjskem robotu zmeljite piškote, 1/4 skodelice pistacij in 2 žlici sladkorja, dokler ne postanejo večinoma drobno mleti. Dodajte stopljeno maslo in premešajte , da se združi. Mešanico enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in jo trdno pritisnite na dno pekača.
Za pistacijevo maslo preostalo 1/2 skodelice pistacij zmešajte v kuhinjskem robotu do zelo gladke konsistence, približno 5 minut. Pistacijevo maslo prenesite v veliko skledo; dodajte kremni sir, avokado, 1 skodelico jogurta, koruzni škrob in 3/4 skodelice belega sladkorja. Z električnim mešalnikom stepajte pri srednji hitrosti, dokler zmes ni gladka.
Dodajte beljake, mandljev izvleček in ščepec soli; stepajte, dokler se ne povežejo. Razporedite po pripravljeni skorjici.
Pecite, dokler se površina ob robovih ne zapeče, približno 40 minut. Izklopite pečico. Pustite torto stati v pečici 30 minut.
V skledi z električnim mešalnikom pri srednje nizki hitrosti stepajte smetano za stepanje, sladkor v prahu, vaniljo, preostalo 1 skodelico jogurta in ščepec soli. Puhast preliv razporedite po torti.
Pokrito ohladite vsaj 4 ure ali do 5 dni.
(Foto: pexels.com)