0 0
Pistacijeva torta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
360 g Čokoladni keksi
¾ skodelice Pistacije 1 skodelica = 240 ml
1 skodelica Sladkor
2 žlici Maslo
220 g Kremni sir
Avokado
2 skodelici Grški jogurt
2 žlici Koruzni škrob
Jajčni beljak
1 čajna žlička Mandljev ekstrakt
⅛ žlička Sol
2 žlici Sladkor v prahu
1 čajna žlička Vaniljev ekstrakt

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pistacijeva torta

  • 8 ur
  • Porcije 8
  • Srednje

Sestavine

Navodila

Deli

Pečico segrejte na 165 °C. Ponev premažite s pršilom za kuhanje.

V kuhinjskem robotu zmeljite piškote, 1/4 skodelice pistacij in 2 žlici sladkorja, dokler ne postanejo večinoma drobno mleti. Dodajte stopljeno maslo in premešajte , da se združi. Mešanico enakomerno razporedite po pripravljenem pekaču in jo trdno pritisnite na dno pekača.

Za pistacijevo maslo preostalo 1/2 skodelice pistacij zmešajte v kuhinjskem robotu do zelo gladke konsistence, približno 5 minut. Pistacijevo maslo prenesite v veliko skledo; dodajte kremni sir, avokado, 1 skodelico jogurta, koruzni škrob in 3/4 skodelice belega sladkorja. Z električnim mešalnikom stepajte pri srednji hitrosti, dokler zmes ni gladka.

Dodajte beljake, mandljev izvleček in ščepec soli; stepajte, dokler se ne povežejo. Razporedite po pripravljeni skorjici.
Pecite, dokler se površina ob robovih ne zapeče, približno 40 minut. Izklopite pečico. Pustite torto stati v pečici 30 minut.

V skledi z električnim mešalnikom pri srednje nizki hitrosti stepajte smetano za stepanje, sladkor v prahu, vaniljo, preostalo 1 skodelico jogurta in ščepec soli. Puhast preliv razporedite po torti.

Pokrito ohladite vsaj 4 ure ali do 5 dni.

(Foto: pexels.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tunini polpeti
Naprej
Goveji ragu
Nazaj
Tunini polpeti
Naprej
Goveji ragu

Dodajte Komentar