Sestavine
-
500 g Buča
-
4 stroki Česenneolupljeni stroki
-
2 žlici Sezamovo olje
-
2 žlici Sojina omaka
-
2 stroka Česensesekljan
-
1 žlica Med
-
4× Piščančje prsi
-
500 g Brokoli
-
1/2 Rdeče zelje
-
4× Mandarine
-
Mandarine
Navodila
Pečico segrejte na 220 °C. Pekač obložite s peki papirjem.
Na pripravljen pekač položite narezano bučo in neolupljen česen. Pokapajte z 2 žličkama olja. Pecite 10 minut.
Medtem v skledi zmešajte sojino omako, strt česen, med in 2 žlički preostalega sezamovega olja. Dodajte piščanca in ga obložite.
Na pladenj dodajte brokoli, zelje in polovico mandarin. Piščanca odcedite in prihranite marinado. Piščanca položite na bučno mešanico. Preostale rezine mandarin položite na piščanca in jih rahlo prekrijte. Zelenjavo pokapajte z rezervirano marinado in preostalim oljem. Pecite 20-25 minut ali dokler piščanec ni pečen in zelenjava mehka. Postrezite s kruhki.