0 0
Piščanec z lisičkami in špinačo v smetanovi omaki

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

Prilagodite Porcije
1 žlica Maslo
1 žlica Olivno olje
250 g Lisičke sveže lisičke
2 x - 3 x Čebula šalotka
400 g Piščančji file
1 x Strok - česen
200 ml Smetana za kuhanje
200 g Sveža špinača oprana
1,5 dl Jušna osnova piščančja
Poper - mleti po okusu
Sol po okusu
Sveža zelišča poljubna sveža zelišča kot so npr. peteršilj, koperc...

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec z lisičkami in špinačo v smetanovi omaki

Kuhinja:

Ta jed je pripravljena samo v eni posodi, tako da ne bo veliko pomivanja in jo lahko tudi uživate med tednom, ko običajno ne boste imeli veliko časa za kuhanje.

  • 30 minut
  • Porcije 4
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Z vlažno krpo očistite lisičke. Če so lisičke zelo umazane, jih na hitro operhajte s hladno vodo, nato pa jih osušite s papirnatimi brisačkami. Gobe, ki so večje natrgajte ali narežite na kose, manjše pa pustimo kar cele. Česen in šalotko olupite in vse ločeno na drobno sesekljajte.

Ponev pristavite na kuhalnik in segrejte. Namastite ponev s 1/2 žlice masla in 1/2 žlice olivnega olja ter počakajte, da se bo maščoba segrela. Sedaj dodajte lisičke in na hitro popražite lisičke.

Popražene lisičke dajte ven iz ponve in jih dajte na krožnik. Dodajte 1/2 žlice masla in 1/2 žlice olja nazaj v ponev. Na segreti maščobi popecite piščančje fileje, ki ste jih začinili s soljo in poprom. Pecite jih približno 2 minuti na vsaki strani.

Pečeno meso prav tako vzemite ven iz ponve in ga shranite na krožniku ter v ponev dodajte šalotko. Ko bo šalotka posteklenela, dodajte še česen in špinačo ter vse sestavine med občasnim mešanjem pražite toliko dolgo, da bo špinača upadla in se zmehčala.

Smetano prilijte in jušno osnovo ter dobro postrgajte s kuhinjsko žlico, da boste odlepili z dna vse morebitne karamelizirane koščke. Omako začinite še s poprom in soljo, nato pa vmešajte vanjo popražene gobe in popečeno zmes, maso. Pustite, da zavre, nato po potrebi nekoliko zmanjšajte temperaturo in vse skupaj kuhajte še približno 5 minut. Če se bo omaka preveč zgostila, jo razredčite z malo vode ali piščančje jušne osnove.

Oplaknite zelišča pod tekočo vodo, dobro jih otresite in sesekljajte. Potresite jih po pripravljeni jedi, ki jo postrezite na mizo neposredno kar že v ponvi, v kateri ste jo pripravljali. Zraven servirajte še prilogo po vaši izbiri.

Opomba: Če nimate pri roki svežih lisičk, lahko uporabite tudi kar šampinjone ali pa tudi bukove ostrigarje. Predlagane priloge: Njoki brez krompirja, kuhan riž, pire krompir, zdrobovi cmoki…

 

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Romunska mesna obara
Naprej
Zloženka iz sladkega krompirja in pečenice
Nazaj
Romunska mesna obara
Naprej
Zloženka iz sladkega krompirja in pečenice

Dodajte Komentar