0 0
Piščanec z limonsko travo

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Sestavine

600 g Piščančja bedra
3 stebla Limonska trava
2 žlici Sojina omaka
2 žlici Belo vino
1 žlica Worcester omaka
ščepec Sol
3 žlice Piščančja juha
ščepec Čili v prahu
60 ml Olivno olje
1 strok Česen
Čebula
Paprika
1 žlica Voda
1 žlička Koruzni škrob

Dodaj med zaznamke

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Piščanec z limonsko travo

Kuhinja:

limonska trava je tropsko zelišče z osvežilnim vonjem in okusom po limoni. Pogosto se uporablja v azijski kuhinji, zlasti v tajskih, vietnamskih in indonezijskih jedeh. Limonska trava daje jedem pikanten in citrusen okus. Pogosto se uporablja v juhah, curryju, ocvrtem krompirju, marinadah in čajih. Spodnji del stebla limonske trave se običajno uporablja za kuhanje, zgornji del pa za pripravo zeliščnih čajev.

  • 15 minut + mariniranje
  • Lahko

Sestavine

Navodila

Deli

Zmešajte sesekljano limonsko travo, sojino omako, vino in worchester omako, da dobite marinado za piščanca.

Piščanca narežite na trakce in ga položite v marinado za 3 ure. Postavite na hladno.

Od piščanca odlijte odvečno marinado in jo zmešajte s piščančjo juho, sladkorjem in z narezano papriko. Omako segrevajte in ji dodajte sesekljan česen in čebulo. Kuhajte 3 minute in dodajte koruzni škrob, zmešan z vodo.

Omako mešajte in kuhajte na rahlem ognju nekaj minut, nato pa dodajte piščanca in kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti. Piščanca z limonsko travo postrezite z rižem in s skledo solate. Dober tek!

(Foto: pixabay.com)

Njami Njami

Mnenja o Receptu

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Nazaj
Tajski satay
Naprej
Egipčanski ragu
Nazaj
Tajski satay
Naprej
Egipčanski ragu