Sestavine
-
600 g Piščančja bedra
-
3 stebla Limonska trava
-
2 žlici Sojina omaka
-
2 žlici Belo vino
-
1 žlica Worcester omaka
-
ščepec Sol
-
3 žlice Piščančja juha
-
ščepec Čili v prahu
-
60 ml Olivno olje
-
1 strok Česen
-
1× Čebula
-
1× Paprika
-
1 žlica Voda
-
1 žlička Koruzni škrob
Navodila
Zmešajte sesekljano limonsko travo, sojino omako, vino in worchester omako, da dobite marinado za piščanca.
Piščanca narežite na trakce in ga položite v marinado za 3 ure. Postavite na hladno.
Od piščanca odlijte odvečno marinado in jo zmešajte s piščančjo juho, sladkorjem in z narezano papriko. Omako segrevajte in ji dodajte sesekljan česen in čebulo. Kuhajte 3 minute in dodajte koruzni škrob, zmešan z vodo.
Omako mešajte in kuhajte na rahlem ognju nekaj minut, nato pa dodajte piščanca in kuhajte toliko časa, da se omaka zgosti. Piščanca z limonsko travo postrezite z rižem in s skledo solate. Dober tek!
(Foto: pixabay.com)